- Se! Bra ikke sant?

Ungdommene har fått lov til å knipse bilder av sitt eget hverdagsliv.

Lennart Svenn nikker mot Siri Svenn (13). Mandag var det fotoutstilling for samtlige 8. klassinger ved Nordberg skole.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fotografiet er blant bildene som ble plukket ut og undertegnet Oda Kristin Berg Langrekken (8A).

Se bildet større

Lennart Svenn sammen med Siri Svenn (13). Foto: Elisabeth Wang

Nordberg: Et samarbeid med bydelen gjennom Den kulturelle skolesekken har gjort det mulig for elevene å sette seg ordentlig inn i foto og fotokunst. Og med på hele prosessen har de hatt billedkunstner Katinka Maraz.

- Jeg er så stolt av det arbeidet elevene har lagt ned, og den utviklingen de har hatt gjennom denne prosessen. Jeg er i tillegg glad for at vi i år fikk muligheten til å vise frem samtlige bilder, og ikke bare de 24 som er plukket ut til å henge permanent på skolen, sier Maraz.

Kunst i fokus

Glasshuset ved Nordberg skole var fylt med stolte elever, foreldre og søsken mandag. En tydelig engasjert rektor Kirsten Bjellaanes og Anne-Berit Haavind fra bydelen var også til stede for å kaste glans på arrangementet. Og de har under tiden utviklet et godt vennskap.

- Det er så flott med en rektor som prioriterer kunst og kultur i skolen og som aldri er vanskelig å be når det kommer til nye prosjekter. Vi samarbeider godt og utveksler ideer og tanker, sier Haavind.

Det endelige fotografiet

Ved en vegg med et knippe bilder med ulike farger og former står venninnene Ragnhild Sofie (13) og Nina (13) og beundrer resultatet. Ved siden av står Katinka Maraz og forteller jentene litt om hvor vanskelig det egentlig var å skulle komme frem til 24 bilder som skulle bli hengende på skolen.

- Dere har alle unike uttrykk og måter å beskrive dagliglivet deres på, men det var viktig for meg å vise mangfoldet. For eksempel kunne jeg ikke ha fire fotballbilder eller fire bilder av et tre, jeg måtte plukke ut det beste fra hver av disse, forteller Maraz.

Jentene nikker forståelsesfullt. De understreker at det var vanskelig å finne rett motiv og at det ble mange bilder de bare måtte slette fra disketten.

- Det var kanskje det tøffeste, å finne det bildet som skilte seg ut i positiv retning. Men vi hadde god hjelp av Katinka og det gikk an å spørre henne hvis vi sto fast, sier Nina.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse