ANNONSE
Annonse

Se festivalen ta form, minutt for minutt

Scenen rigges, og blir 20 meter fra topp til bunn. Her ser vi (f.v.) Julie Enger og Sigrun Øyre Gundersen fra backstage, og Ståle Fremstad fra Arenagruppen, med utsikten fra nye Fruktbar. Foto: UTLÅNT

Festivalsjefer som dingler i lysmaster, feil størrelse på sceneteppene og punkterte trucker. Det skal merkes at OverOslo-riggingen er inne i sin siste uke. Men tirsdag er både scenen, sola, Tom Jones og Di Derre klare for Grefsenkollen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2016 kl 12:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSENKOLLEN: Oppriggingen til festivalen på Grefsens – og hele Oslos – tak tar i alt ti dager. Ti personer jobber nå nærmest døgnet rundt med å ferdigstille festivalområdet, i tillegg til de innleide fagfolkene som setter opp blant annet telt, scener og toaletter.

Torsdag er det bare fem dager til et sommerlig publikum inntar lia nedenfor Grefsenkollen restaurant for å høre og se Ingebjørg Bratland, Bjørn Eidsvåg, Di Derre og legenden selv: Tom Jones.

Følg arbeidet på webkamera

LES OGSÅ: Ingeborg Bratland åpner OverOslo, og har åpningsreplikken klar til Tom Jones

Og via webkameraet på Grefsenkollen kan du følge riggingen, nesten «minutt for minutt». (Kameraet oppdateres i alle fall jevnlig med nye bilder).

Grefsenkollen › West — Play 24 hours

Live-bilder fra Grefsenkollen finner du ved å følge denne lenken.

20 meter høy scene

Scenebyggerne er fra Bright AS. Ti mann bygger scenen, som står plantet godt nede i skråningen. Foto: UTLÅNT

Men de siste fem dagene vil det gå i ett med forberedelser. Snekkerne snekrer helt ny bar, «Fruktbar», som blir å finne på vestsiden av restaurantbygget.

– Scenebyggerne er fra Bright AS, de er ti mann som bruker tre dager på å bygge Norges mest spektakulære scene, nesten 20 meter høy fra bakken til toppen, forteller festivalsjef Thorkild Gundersen.

Han forteller om relativt lave skuldre, og at arbeidene går i henhold til skjema. Men noen «småtterier», som ikke helt var planlagt, skjer jo alltid.

– Tirsdag var en truck punktert, sceneteppene med logo kom med feil størrelse og må sys om i full fart. I dag holdt festivalsjefen på å ramle ned fra en stige, ble hengene i en lysmast fire meter over bakken til en hjelper fikk satt opp stigen igjen.

Snekkerne er Ingar og Thor Gundersen, de lager gulv til Markabar. Foto: UTLÅNT

Nesten helt utsolgt

I helgen starter riggingen av barer, utsetting av gjerder, utrulling av strøm, teltene skal pyntes, B-scenen i DNB-teltet skal opp. Bare for å nevne noe.

FIKK DU MED DEG DETTE? OverOslo blir til med innsats fra flere hundre frivillige. Og disse ansiktene kommer igjen og igjen. Her ser du hvorfor!

OverOslo har kapasitet på om lag 4500 publikummere hver dag. Lørdagen, med blant andre Karpe Diem og Lars Vaular, ble utsolgt allerede til nyttårsaften i fjor. Nå er alle øvirge dager også utsolgt, bortsett fra åpningsdagen, tirsdag 21. juni. Dermed blir det mulig å kjøpe billetter i døra på tirsdag, som eneste dag.

LES OGSÅ: «Nykommeren» OverOslo utvider med en ekstra festivaldag

Tom Jones får stjernebehandling

– Vi gleder oss veldig til tirsdag, med Jo Nesbø og Di Derre som lanserer ny låt, «Oslo By», sier Gundersen.

Om bare fem dager blir det fullt med publikummere i lia. Og så vil scenen være ferdig, da. Foto: UTLÅNT

Singelen slippes samtidig som bandet spiller den på scenen på Grefsenkollen. Jo Nesbø har dessuten skrevet en egen versjon av sangen til ære for Grefsenkollen, har vi hørt rykter om.

– Og ikke minst gleder vi oss til Tom Jones, som er en sann verdensstjerne. Det merker vi på behandlingen han er vant til å få, for å si det sånn, sier Gundersen, og legger til:

– Å høre Delilah på Grefsenkollen, fremført av kompisen til Elvis, blir helt enormt.

Så fett det kan bli

Festivalsjefene Lars Petter Fosdahl (t.v.) og Thorkild Gundersen tar seg en pust i bakken, eller i lia om du vil, mellom slagenen. Foto: UTLÅNT

I forkant av festivalen var de 200 frivillige samlet til kick off på Grefsenkollen. Du kan lese mer om de frivillige her!

De fikk oppleve en intimkonsert med artist og Di Derre-gitarist Unni Wilhelmsen, og bandets trommeslager Espen Stenhammer. Begge har spilt på OverOslo før, og ser frem til møtet med kollenpublikummet igjen.

– Dette er en festival som ikke så rølpete som mange andre. Det gjør noe med publikum å sitte i bakken, ute i sola, med denne utsikten. Fetere enn dette får det ikke blitt, sier Wilhelmsen.

LES OGSÅ: Ingen selvfølge at de største artistene i Norge velger Grefsenkollen – les intervjuet med festivalsjefene fra i fjor høst

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse