Sjekk hva bilgale Arnfinn har gjort med sin 33. bil!

Arnfinns VW Transporter T2 Bay Window. FOTO: PRIVAT

Arnfinn har hatt 33 biler siden 18-årsalderen, alle sirlig nedtegnet i eget excelark. Siste prosjekt ut ble kjøpt usett og har gjennomgått total Arnfinn-makeover inni og utenpå. Resultatet: En rålekker VW Transporter T2 Bay Window!

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Øverst på Kjelsås ved Langsetløkka bor en mann som blant annet liker veldig godt å ta vare på gamle biler. Bilinteressen generelt er nok litt over middels stor hos denne mannen som forteller at han vel har hatt 33 biler til nå siden han fylte 18 år. Sirlig nedtegnet alle sammen i et eget excelark. 

– Ingen av de tidligere langt nyere og dyrere bilene har gitt så mange tommel opp som den jeg får på turene i mitt siste prosjekt, forteller Arnfinn Hallquist.

Se bildet større

FOTO: PRIVAT

Kanskje har du sett bilen i området Grefsen og Kjelsås i sommer?

Opprinnelig en trønder – kjøpt usett

En Volkswagen Transporter T2 Bay Window 1971-modell.

Arnfinn forteller at han ikke har hele historikken til bilen som originalt var blå, men vet at bilen hadde sine første år som trønder på Kyrksæterøyra, noen år i Trondheim, så over til Tønsberg, så til Toten, så til Sandefjord og nå altså til Kjelsås. 

– Jeg kjøpte bilen usett via finn.no i slutten av februar i år, men hentet den ikke før i starten av mai. Jeg var jo rimelig spent på om det var den berømte "katta i sekken". Men den var i bra teknisk stand, forteller Arnfinn videre.

Men selvsagt fant han flere ting som han gjerne ville fikse og som ikke kom til syne på bildene eller i teksten i finn-annonsen. 

Se bildet større

FOTO: PRIVAT

– På alle slike gamle biler er det jo ofte rust som tar dem. I hvert fall hvis de er vinterkjørt der det saltes mye. Denne var ikke det i de siste årene, så bilen var rimelig rustfri, forteller bilentusiasten.

Likevel, etter demontering av interiør og nøyere gjennomsyn av lakkarbeider utvendig, bestemte han seg for å rustbehandle utvendig og innvendig, og lakkere hele bilen. Bilen gikk fra brun til «VW weissgrün».

LES OGSÅ: Strøken bil til populær konge: Haakon VIIs første bil står på Kjelsås!

Bare måtte ta innvendig også

– Da den ble så fin utvendig, måtte jeg nesten shine den opp innvendig også, smiler Arnfinn. 

Som innrømmer at han er bilperfeksjonist. Og at det fort blir dyrt når alt skal gjøres ordentlig.

– Det er nesten litt for enkelt å sitte på disse nettstedene som har spesialisert seg på deler til slike gamle klassikere. Veldig mange nettbestillinger har gått primært til England, men også til USA.

Se bildet større

FOTO: PRIVAT

Nye deler

Han forteller videre at det doble eksosanlegget som satt på ikke var originalt, bråkte fælt og slo nedi fartsdumpene i Midtoddveien på Kjelsås. Nytt eksosanlegg ble bestilt og skrudd på.

Så låste bremsene seg på en av de første turene og det viste seg at bremser på begge sider foran måtte skiftes komplett.

Støtfangerne ble skiftet ut til skinnende chrom. Alt er nytt av interiør, ratt, kjøleskap, spotter, lydanlegg etc. Lakkeringen har han satt bort til spesialister, trekk til forseter ble bestilt fra England og benkeputer bak ble produsert og sydd på Fargerike Elverum.

LES OGSÅ: Unikt eksemplar: Var dette Grefsens første bil?

Arvet lidenskap

Hvordan blir man så utrolig interessert i retro-biler?

– Vet ikke helt!

Se bildet større

FOTO: PRIVAT

Han tenker litt.

– Kanskje litt forkjærlighet for Volkswagen fordi jeg arvet en VW gull-boble 1303 S -73 av min far, som hadde arvet den av sin far igjen, altså min bestefar, som kjøpte bilen ny. Denne står nå i garasjen tipp topp oppusset og er overført til eldste sønn her – altså fjerde generasjons eier.

– Med denne så har vi nå fire VW og det passer vel bra i nærheten av hovedkontoret til Møller, ler han.

Møller Bil, som har hovedkontor i Frysjaveien, er Volkswagen-forhandler i Norge.

En drøm?

Kanskje er også siste prosjekt et resultat av en drøm han hadde som ung?

– For meg er den en sommerbil, kanskje med surfbrett på taket, litt California style eller noe? Eller litt Woodstock og kanskje hippie style også? Jeg har hatt en slik lekebil på hylla i sikkert ti år, riktignok en split window, sier han.

Se bildet større

FOTO: PRIVAT

Rekreasjon

– Split window?

– De litt eldre med delt frontrute. Nå var tiden riktig for å realisere en av drømmene. For meg er dette også en hobby og absolutt rekreasjon. Jeg er ikke så opptatt av å eie eller bruke, men koser meg mest med prosessen og forvandlingen det er å pusse opp bil. Finne feil, tenke ut løsning, skaffe deler, utbedre og skru. Bruke hender og hode for å løse det som dukker opp.

Arnfinn har også byttet jobb, og med turnusarbeid så er det innimellom blant annet frie formiddager til å skru bil på.

– Hadde jeg hatt større plass og flere garasjer skulle jeg absolutt fortsatt virksomheten. Tips om vinterlagring for bil i nærheten av Kjelsås, Maridalen og Solemskogen skal bli belønnet, sier han.

– Hva skal du bruke bilen til fremover?

– Søndagsturer frem til midten av oktober. Da går bilen i vinterhi. Jeg kan også kjøre brudepar, kjøre folk til og fra selskaper, reklameoppdrag og annet, oppfordrer Arnfinn.

– Kanskje kjøper jeg også nye prosjekter etterhvert, og selger videre?

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse