Skolerevy snudd på hodet

Knallstart: Skuespillerne fikk opp stemningen i åpningsnummeret. Foto: Kristine Aakvaag Harnes

Grefsen: - Da vi begynte å jobbe med revyen var det 200 elever med. Nå på slutten har vi vært rundt 30, forteller Høiby. Hun er revysjef for andre ga...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2006 kl 12:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Høydepunktet: Marit Berge Jensen som måken som hater Odd Børretzen.

Se bildet større

Lo godt: Publikum skrattlo av Charlotte Ugland Jacobsen som den mislykkede danseren Rosalita.

Se bildet større

Spente revysjefer: Anders Ommundsen og Julie Høiby før premieren.

Grefsen: - Da vi begynte å jobbe med revyen var det 200 elever med. Nå på slutten har vi vært rundt 30, forteller Høiby.

Hun er revysjef for andre gang og legger ikke skjul på at det både er stressende og slitsomt. Spesielt når man går i tredje klasse.

- Men så er det jo så moro å se resultatet. Plutselig er gymsalen vår blitt til en ordentlig scene, smiler hun.

Fullsatt sal

Og foran et feststemt og ivrig publikum presentere grefsenungdommen hva de har jobbet og slitt med siden i høst.

- Ungdommene har skrevet alt selv. Det har vi lange tradisjoner for, forklarer instruktør Espen Kvernberg.

Årets revy fikk en pangstart med ellevill sang, dans og musikk. Skuespillerne inviterte oss med på en reise til en verden der realitystoff er førsteoppslag på nyhetene, psykologen er gal og pasienten er frisk og jentene foretrekker klønete nerder fremfor kjekkaser. I første akt forblir åpningsnummeret det morsomste, i tillegg til sketsjen "Rosalita" fremført av Charlotte Ugland Jacobsen.

I andre akt derimot tas revyen kraftig opp, og publikums latter vekkes hyppigere. Herman Skyldstad sjarmerer de fremmøtte i stand up-sketsjen "Min tanke er fri". "Robin HUD" fører også til en god latter blant publikum. Det virkelige høydepunktet kommer ikke før midt i andre akt. Marit Berge Jensen overbeviser som måken som hater Odd Børretzen i "Jeg hater Odd". Bandets innsats må også nevnes. I "Bandet i fri utfoldelse" viser de virkelig hva de kan.

Over grensen

Det er morsomt å se hva ungdommene har fått til, så og si uten profesjonell hjelp. Men i noen nummer går det dessverre veldig galt. At en skuespiller er blitt hes, at noen glemmer å skru på eller av mikrofonen eller at man hetser andre skolerevyer kan tilgis. Men bilder av tsunami- og jordskjelvofre hører ikke hjemme i en skolerevy. Ei fleiper man med leger som gjengvoldtar en kvinnelig pasient.

Når dét er sagt, skal Grefsenelevene ha honnør for sin moral: Det er greit å være annerledes i en grå og kjedelig hverdag. Har du ennå ikke sett Grefsenrevyen, er det ikke for sent. Forestillingen vises til og med lørdag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse