Slik skal bydelens skoler gå i barnetoget

BARNETOGET: I fjor fikk Kjelsås skole æren av å gå først i toget. Her fra Korpsforbundets jubileumsparade i april. FOTO: Nina Schyberg Olsen

119 skoler skal delta i barnetoget i Oslo sentrum. Se her hvor din skole er i toget!

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: I år er det 119 skoler som deltar i barnetoget gjennom sentrum. I fjor feiret Kjelsås skole 100 år og fikk gå aller først i barnetoget.

Barnetoget går fra Akershus festning klokken 10.00. De første skolene ankommer Rådhusplassen klokken 10.45 og siste skole beregnes å ankomme cirka 13.30. Det oppstår ofte forsinkelser underveis.

Forsvarets Stabsmusikk går først i toget. Deretter følger 17. mai-komiteen og representanter for byens politiske og administrative ledelse og Gardemusikken avslutter barnetoget. Barnetoget gjør et stopp ved Stortinget 10.15. Stabsmusikken spiller og 17. mai-komiteens leder hilser Stortinget. Alle synger "Gud signe vårt dyre fedreland".

Når barnetoget ankommer Slottsplassen 10.30, kommer Kongefamilien ut på slottsbalkongen. De hilses av 17. mai-komiteens leder, Stabsmusikken spiller og alle synger "Kongesangen" og «Ja vi elsker».

SEND OSS DINE 17. MAI-BILDER!

Hvordan feier du nasjonaldagen? Barnetog i byen eller nabolaget? Iskrem, pølser, lek og lotteri i skolegården? Vis oss også gjerne den flotte bunaden eller festantrekket ditt!

Send oss dine bilder til tips@nab.no, til Facebook-siden vår eller merk bildene med #nabudstikke på Instagram og vi setter sammen bildene til et supert bildealbum som vi viser fram til alle leserne våre her på nab.no!

Se bildene fra fjorårets feiring her!

Her er rekkfølgen for skolene fra Nordre Aker

Kjelsås, Maridalen og Korsvoll skoler skal ikke gå i tog gjennom sentrum i år.

Slik plasserer skolene seg i toget:

 • Fernanda Nissen skole - nummer 26
 • Marienlyst skole - nummer 34
 • Kringsjå skole - nummer 44
 • Tåsen skole - nummer 45
 • Berg skole - nummer 46
 • Ullevål skole - nummer 47
 • Nordberg skole - nummer 75
 • Disen skole - nummer 80
 • Grefsen skole - nummer 81
 • Engebråten skole - nummer 82
 • Morellbakken skole - nummer 96

Barnetoget går fra Akershus festning og følger Kirkegata til Karl Johans gate. Skolene som har stilt opp i Torggata, på Youngstorget og Stortorget slutter seg til toget i Karl Johans gate. Etter at barnetoget har passert Slottet, marsjerer det ned til Henrik Ibsens gate og inn Munkedamsveien. Barnetoget løses opp ved Nobels Fredssenter og i sidegatene til Rådhuset.

Russ kan delta i barnetoget sammen med den videregående skolen de er elever ved. Det arrangeres ikke eget russetog i Oslo sentrum.

Det spesielle ved barnetoget i Oslo sentrum, er at det består av barn og korps. Dette særpreget vil kommunen beholde og det er derfor ikke tillatt for foreldre og publikum å slutte seg til barnetoget underveis. Voksne som ønsker å gå i 17. mai-tog henvises til borgertog, som arrangeres i de ulike bydelene.

Se 17. mai-programmet ved alle bydelens skoler her!

LES OGSÅ:

En idé til neste års 17. mai?

Kjelsås skole får hedersplassen på 17. mai

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse