ANNONSE
Annonse

Slik skal de overgå årets legendariske OverOslo-lørdag i 2017

Festivalsjefene, og Grefsen-guttene, Thorkild Gundersen og Lars Petter Fosdahl er klar for nok en festival på Grefsenkollen i 2017. Og de store navnene uteblir ikke. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Da Karpe Diem gikk av scenen foran et jublende OverOslo-publikum i juni, visste Thorkild Gundersen og Lars Petter Fosdahl hvilken annen duo som kunne gjenskape magien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2016 kl 14:42

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSENKOLLEN: Fredag kan de endelig bekrefte at Röyksopp spiller på OverOslo 24. juni 2017.

Karpe Diem lagde en fest det blir vanskelig å overgå, på OverOslo i år. Röyksopp har fått stafettpinnen. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Festivalsjefene på Grefsenkollen har jobbet med å lande elektronikaduoen siden i sommer. Og dermed er lørdagens headliner, og viktigste booking, klar.

– Det har ikke vært lett å komme etter Karpe Diem i fjor og deres spektakulære avslutning, sier Thorkild Gundersen.

HUSKER DU? Bare kjærlighet! sa publikum om OverOslo-lørdagen i 2016

Men at Röyksopp, som ble hedret med P3-prisen på P3Gull-utdelingen i november, har et format som vil gå som hånd i hanske på scenen med utsikt over hele byen, er det liten tvil om.

Et show for Grefsenkollen

– De har et visuelt show som er helt fantastisk, og som de vil få fullt utbytte av på Grefsenkollen. Det finnes ingen bedre steder enn på toppen av Oslo for Röyksopps spektakulære lys- og lasershow, sier Gundersen.

Elektronikaduoen, som ble dannet i 1998 og har hentet inn seks Spellemannpriser gjennom karrieren, er aktuelle med låta Never Ever sammen med Susanne Sundfør. Hun har samarbeidet med Röyksopp på flere låter de siste årene.

Men gruppa har også hatt med seg vokalister som Robyn, Lykke Li og Anneli Drecker. At det blir en eller flere vokalister med også til Grefsenkollen til sommeren, bekrefter Gundersen, selv om ingen navn er klare.

Heisann Grefsenkollen. Karpe Diems opptreden i 2016 er det nok mange som husker. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Sivert Høyem til fredag

Samtidig slipper festivalen også headlineren for fredag 23. juni: Tidligere Madrugada-vokalist Sivert Høyem.

Sivert Høyem, her fotografert i 2010. Foto: HARRY WAD/Wikimedia

– Sivert spilte hos oss også i 2014, da på onsdagen, og leverte en veldig bra konsert. Nå er han igjen i vinden, og fylte Spektrum i fjor, og to ganger Sentrum Scene i år, sier Gundersen.

Høyem spiller på det som blir en rocka dag på Grefsenkollen. Fra før er tidligere Kaizers Orchestra-vokalist Janove Ottesen bekreftet til festivalen.

LES OGSÅ: Festivalen bygges av et smilende frivilligkorps, møt dem her!

Headlinerne klare

For første gang er OverOslo klare med alle ukens headlinerne før nyttår. Onsdag står Highasakite øverst på plakaten, torsdag er det Kool & The Gang, og altså Sivert Høyem fredag og Röyksopp lørdag.

Onsdagen er nå helt klar, med Aurora, Sondre Lerche, Kristian Kristensen og Miriam Bryant. Torsdag blir det nostalgi med Abba-bandet Björn Again, og lørdag får Röyksopp følge av jentebandet No. 4. Men så langt er bare halvparten av 2017-artistene sluppet.

Gundersen anslår at de vil presentere nye artister jevnlig helt ut i februar.

– Lørdag blir det elektronisk, hip hop og pop. Akkurat som i fjor, men i år er det altså elektronika, og ikke hip hop, som headliner.

LES OGSÅ: OverOslo samler Nordre Aker: – Vi bor jo i den kuleste bydelen!

Alder ingen hindring

Tidligere snakket festivalsjefene om at hver dag på OverOslo hadde en egen aldersprofil, men slik er det ikke lenger.

– Nå ser vi at aldersskillet er visket ut og at det handler mer om smak. De unge liker det samme som de gamle, og omvendt. For eksempel er onsdag en «yngre dag», som tilsynelatende kunne være for dem mellom 20 og 35, men reaksjonene vi får er at mange av dem over 50 gleder seg. Samtidig ser vi at 20-åringene kjøper billetter til nostalgi-torsdagen, med Kool & The Gang, som vi trodde appelerte til dem på 60, sier Thorkildsen.

LES MER OM OVEROSLO – ANMELDELSER, BILDER OG FESTIVALFOLK – I ARKIVET VÅRT!

Scenen kommer på plass i juni 2017. Utsikten blir den samme. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse