Smak av sommer

Styrer senteret: Daglig leder og sosionom Solvår Stølen Braaten setter pris på det gode samarbeidet på senteret.
(foto:LINE RUNDMO)

På Ullevål Hageby seniorsenter er det stadig arrangementer. Fredag hadde senteret besøk av underholderne Leif Blix og Lars Nygaard, som framførte viser og historier av Erik Bye, "mannen med det store hjertet".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2006 kl 14:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Astri Hajum og Odd Alveng synes det er flott å kunne ta seg en kaffekopp på seniorsenteret, spesielt når folk som Leif og Lars legger turen innom.

Ullevål: Det er ikke bare bare å vekke sommerfølelsen fram i folk på en vinterdag i februar. Men fredag var det likevel to herrer som klarte nettopp det. Med god hjelp fra solen som kastet sine stråler inn gjennom vinduene, sørget de to trubadurene for at både vinter og kulde snart ble glemt. Så satt vi der med lukkede øyne og drømte oss langt vekk.

Fornøyd publikum

- De var fabelaktige, sier Inger Krogh.

Hun var fornøyd med et dekkende foredrag og de gode minnene som ble satt til liv.

- Det kunne ikke vært bedre gjennomført, mener Krogh.

- Erik Bye dekket så mange områder, musikalsk, lyrisk og på det menneskelige plan. Han hadde en enorm empati for alle grupper, særlig de vanskeligstilte, sier hun.

Therese Holst og Astri Hajum satte også veldig pris på Erik Bye.

- Han stod for noe, sier Holst.

- Han har betydd veldig mye for meg. Jeg husker ham fra opptredener på radio. Det mest gripende var konserten han holdt da Alf Prøysen døde. Han sang en vise til ære for Prøysen, forteller Astri Hajum.

Fint samarbeid

Som eldste eldresenter i bydelen med 38-årsdag i september, har Ullevål Hageby et klart mål: Å drive forebyggende omsorg.

- Vi ønsker å være en viktig ressurs for pensjonistene, forteller Solvor Stølen Braaten, som har vært daglig leder i snart 10 år.

Sammen med 2,5 andre i fast stilling og 67 frivillige styrer hun seniorsenteret, og sørger for at alt går som planlagt. Med kafeteria, kurs og ulike aktiviteter er det nok av ting å holde fingrene fatt i.

- De frivillige er lærere på diverse kurs, sørger for assistanse på kjøkkenet og gjør diverse forefallende arbeid. Senteret er helt avhengig av frivillig arbeid, sier Solvor.

Rent geografisk er det de færreste som sogner til Ullevål Hageby. Likevel har senteret den høyeste dokumenterte brukerprofilen.

- Tilbakemeldingene vi får fra brukerne er veldig positiv. Vi får høre at vi er viktige for dem, sier Solvor.

- Pensjonistene er veldig interessert i å vite hvordan det går med senteret. Det er utrolig inspirerende å jobbe her, de er jo så ressurssterke alle sammen. De stiller faktisk krav og da er det bare for oss å strekke oss etter de kravene, ler Solvor.

Sammen har de et veldig fint arbeidsfellesskap kan hun fortelle.

- Det er ingen enmannsjobb å få et senter til å gå rundt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse