Smakebit for pressen

 

Det nærmer seg teaterfestival i Nydalen, som i resten av Oslo. Fredag 31. oktober går startskuddet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.10.2008 kl 12:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fra forestillingen «Polaroid». Foto: Elisabeth C. Wang

NYDALEN: I ti dager blir det dans, teater, workshops og diskusjoner på tre teatre, syv scener og på t-banen over hele Oslo. Bak Twist 08 - «Med verden i lomma» står Nordic Black Theatre, Det Åpne Teater og Riksteatret. Sist uke var det duket for en aldri så liten smakebit for byens aviser. En annerledes t-banetur fra Grønland til Nydalen stod på menyen, med ungdommer fra den danske teatergruppa «C:ontact Taskforce» som viste utdrag fra sin teaterforestilling.

Vel fremme på Riksteatret i Nydalen viste blant andre Dansefeber-vinner Hannah Mjåvatn utdrag fra stykket «Integr_it?». Deretter fikk publikum bli med regissør og koreograf Jo Strømgren på en reise til Nordpolen. Stykket har han kalt «Polaroid» og det har gått for fulle hus på Grønland og i Operaen i København.

Twist 08 er en splitter ny teaterfestival, som ønsker å bidra til at flere får oppleve teater, på en ny og spennende måte. I løpet av festivalen kan hele Oslos befolkning velge mellom 28 små og store forestillinger som alle berører noe sant om det menneskelige. Noen er basert på virkelige hendelser, mens andre handler om ulike virkelighetsoppfatninger. Felles for dem alle er at de har viktige historier å fortelle om hvordan det er å være seg selv - i verden slik den er. I tillegg til de tre hovedteatrene har også flere samarbeidspartnere hevet seg på. Sammen vil de arrangere debatter, talentkonkurranse, gründerkonkurranse, workshops og forelesninger.

Talentkonkurransen «Nydalske talenter» er åpen for alle, og arrangeres av Bydel Nordre Aker og Studentforeningen BI, i samarbeid med Nydalen Twist 08 og Nordre Aker Budstikke. Last opp video med ditt talent på www.nordreakerbudstikke.no, og du kan vinne 30.000 kroner!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse