Smidig og hurtig med karate

Brune belter: Fra venstre: Kristine Fjeldberg (10), Thomas Fjeldberg (10), Toni Alsamaria (12) og Anders Fjeldberg (12).Kristine Fjeldberg (10).

Jubilanten Tiger Karate Klubb på Frysja underviser nybegynnere hver tirsdag og torsdag. - Aldri for sent å begynne med karate, mener formannen i klubben, Håkon Fredriksen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.01.2006 kl 15:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Karate kids: Fra venstre: Thomas Fjeldberg (10), Toni Alsamaria (12), Anders Fjeldberg (12) og Kristine Fjeldberg (10). Foto: Kristine Aakvaag Harnes

Frysja: Den japanske treningsformen er ikke lenger forbeholdt unge gutter. På Tiger Karate Klubb trener 175 gutter og jenter, kvinner og men mellom åtte og 60 år karate hver uke. I januar startet nybegynnerkursene, og klubben inviterer til gratis prøvetime.

- Ikke voldelig

- Ved å trene karate får du en hurtigere, sterkere og smidigere kropp, forteller formannen i klubben, Håkon Fredriksen,

- Er karate en voldelig sport?

- Nei, overhodet ikke. Karate forhindrer slossing. Her får man ut aggresjon og ungene får rope og skrike så mye de vil. Det siste man har lyst til å gjøre etter man kommer ut herfra, er å sloss, mener Fredriksen.

Men han påpeker skjul på at karate er nyttig å kunne, dersom man skulle havne i en situasjon der man trenger å forsvare seg.

- Karate er vel den sikreste selvforsvar-treningen etter sprint. Er du sprinter kan du jo bare snu og løpe, smiler han, og legger til at man får økt selvtillit av å trene karate.

- Ingen guttesport

Kristine Fjeldberg (10) har trent karate i tre år. Hun har allerede vunnet 11 pokaler og fått brunt belte. Flere dager i uken sloss hun mot brødrene Thomas (10) og Anders (12) og treningsvennen Toni Alsamaria (12).

- Det er deilig å sloss med tvillingbroren sin i blant, smiler det unge talentet, men påpeker at de bare sloss i karateklubben.

- Hjemme blir det bare lekeslossing.

Hun møter nok hard konkurranse i tvillingbroren, for Thomas har vunnet 16 pokaler og har også brunt belte. Det samme har Toni og Anders som kan skryte av over 30 pokaler fra mesterskap i Danmark, England og Sverige hver.

- Jeg er nok arvelig belastet, for pappa er karatetrener, forteller Toni.

Kameratene etterlyser flere jenter i karatemiljøet.

- Venninnene mine sier det er en guttesport, men det er det ikke, synes Kristine.

I disse dager lader karatetalentene opp til Oslo Open som begynner til uken.

- Det er beinhardt! Vi trener fem ganger i uken. Men så får vi masse igjen for det. Vi kommer i god form - både fysisk og psykisk, sier de i kor.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse