Søker kreative realister

Kursleder Eline Helle fremst i bildet. Foto: Elisabeth Wang

Eller krealister som kursleder Elin Helle har valgt å kalle det. 8. september går det første krealist-kurset av stabelen på Teknisk museum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2007 kl 11:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Frysja: Kurset er egnet for vitebegjærlige barn i alderen 8-10 år i følge med en voksen. Tema er vann og deltagerne møtes to lørdager på Teknisk Museum, samt to tirsdager på Oset vannrenseanlegg i Maridalen og Bekkelaget kloakkrenseanlegg.

Utgangspunktet for kurset er et emne fra de fire elementene jord, ild, luft og vann. Gjennom lek og enkle praktiske og konkrete aktiviteter både ute og inne er barna innom både realfag, kunstfag, filosofi og entreprenørskap på et krealistkurs.

- Idèen til kurset fikk jeg av mine tre aktive sønners utallige utspill: "Hvorfor heter det hvorfor", "tenk om jeg kunne med hodet, da", "kan vi ikke bare lage en ny?" (samme hva som er ødelagt!) og "se, den skyen ligner en andunge med sekk på" Barn er jo naturlige krealister, sier Helle.

Denne gangen er det mulig for barn i alderen 8-10 år å få "vann på mølla". På kurset er en av oppgavene å få et møllehjul til å lage lyd eller musikk ved hjelp av vann. Alle deltagerne får et enkelt møllehjul og så skal det jobbes ved Akerselven og inne på Teknisk Museum. Og siden dette kurset er for barn og voksne sammen, så blir det kanskje litt utforsking hjemme mellom kurstreffene også.

Kurssamarbeidspartnere er NITO og Norsk Teknisk Museum.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse