Søkkvåt moro på Nordberg

Olabilen "Tiger på tanken" sammen med Matilda (7) og Johannes (5).

Johan (7) trekker kjørebrillene ned på nesen. Nordberg Grand Prix gledet nok en gang fartsglade barn og voksne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.06.2006 kl 11:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Venninnene Andrea (7) og Kristine Sofie (8) koste seg i Barbie Ballerinas.

Se bildet større

Disse gutta er helt sikkert opptatt av mer en olabiler.

Se bildet større

Johan (7) hadde med seg et helt team av ivrige hjelpere.

Nordberg: Høytalerstemmen vitner om at noe betydelig er i ferd med å skje. I en bratt bakke nesten på topp av Langmyrgrenda triller mor, Johan (7) og lillesøster Malin (2), mens Henriette (7) og Isabell (9) følger med på siden. Bilen har Johan laget sammen med sin far og arbeidet, det gikk overraskende greit bare de fikk begynt.

- Jeg husker ikke helt akkurat hvor lang tid vi brukte men det er noen måneder, smiler Johan mens startstreken nærmer seg gradvis.

Full fart

Nordberg Grand Prix ble første gang arrangert juni 2001. Arrangementet har siden den gang utviklet seg til en liten lokal folkefest til glede for store og små. I år, som i 2005, var over 60 biler påmeldt og bilene, de deles inn i to klasser: Full fart, start fra Langmyrgrenda 67, halv fart, start fra Langmyrgrenda 7. I tillegg klasse C: "Old Boys" full fart - selvfølgelig.

- Det er er varmtvannstankt som er skåret til satt midte oppe på noen barnevognhjul. Er den ikke fin da? undrer er stolt far mens barna Matilda (7) og Johannes (5) retter litt på tigerkostymet. For det må man ha, i hvert fall når bilen heter "Tiger på tanken".

- Vi gleder oss. Det er morsomt å kjøre fort, håper vi klarer å holde balansen, sier Matilda mens lillebror nikker samtykkende.

Godt miljø

Ved start er det er det smule hektisk og regnet øser ned fra åpen himmel. En bestefar har kommet til for å hjelpe to av barnebarna mens storebror hjelper lillebror er lite stykke bortenfor.

- Det er et veldig godt miljø her oppe. Vi har vært med på dette løpet i tre år nå og har ikke tenkt å gi oss med dette. Selv må jeg innrømme at jeg godt kunne tenkt meg å stille til start jeg også, hadde det ikke vært for plassmangelen i bilen, humrer Olav Tveiten mens han setter poden korrekt på plass inne i den tøffe bilen.

Langs hele ruten har det begynt å fylle seg med ivrige olaløpentusiaster i alle aldre. Ja, for selv om Vilde kun er tre år smiler hun bredt fra øre til øre så fort hun ser en liten bil.

- Jeg tror hun synes det er spennende å se på, det kan sees på ansiktsuttrykket. Det er jo så mange biler i sterke farger og i tillegg kommer de kjapt rundt svingen, sier Eli Baarseth.

Og ganske riktig, etter kort tid suser en fin liten bil forbi mens pubikum heier og klapper. Riktig bra går det også uten et eneste velt.

Mens publikum bes om å holde seg innenfor de utlagte bildekkene suser den ene fargeklatten etter den andre forbi. Og Andrea (7) og Kristine Sofie (8) statser tydelig på girlpower der de svinger forbi i bilen Barbie Ballerinas.

- Det er kjempemorsomt. Helt sikkert altså, smiler de to venninnene mens mor gratulerer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse