Solskinnsrock

Frida Holand fra Trikkehallen og Tor Itai Keilen fra Ungdomsrådet var godt fornøyd med oppmøte og artister midtveis i festivalen.

Årets Frysjastock ble arrangert i strålende vær og med sterke framføringer av lokale artister.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Mange slo seg ned for å få med seg msuikken.

Se bildet større

Niklas Larsen (16) og Buira Fredericks (16) trives godt på Frysjastock.

Se bildet større

Hot Rod Honeys var blant bandene som underholdt under årets Frysjastock. Foto: Kjersti Lerkerød

Frysja: Med et overmåte yrende badeliv som bakteppe gikk Frysjastock 07 av stabelen ved Stilla denne lørdagen. Og selv om Woodstock fortsatt ligger et stykke foran navnebroren rent størrelsesmessig, var det lite som kunne sies på arrangementet som ble avviklet i stekende sol. Artistene på plakaten er lokale band tilknyttet Trikkehallen, som er arrangør i samarbeid med Ungdomsrådet.

Jentemagneter

Første band ut var The Waffles fra Nordberg, som tidligere har gjort seg bemerket med høy plassering i ungdommens kulturmønstring.

- Dette bandet får chicksa til å hyle, lovet konferansier Frida Holand, som ledet kvelden sammen med Tor Itai Keilen fra bydelenes ungdomsråd. De var fornøyde med oppmøtet etter lang tids planlegging

- Dette er herlig. Det var strålende vær i fjor også, forteller Holand.

Arrangementet er kanskje det viktigste for ungdomsbandene i nærmiljøet, og blant bandene finnes både debutanter og veteraner. Holand bedyrer at det har vært mange talentfulle musikanter å velge mellom.

- Det skjer virkelig mye i nærområdet. Bandene på scenen er bare noen av dem som er flinke i bydelen, forteller hun.

Variert program

Foruten The Waffles spilte lokale band som Whore Adore, 13th Hour, Dei seks pistolane og Loqust. Sistnevnte avsluttet festivalen, og fylte dermed plassen Karpe Diem opptok i fjor. Publikum fikk oppleve alt fra metal til reggae, via ska og boogierock.

Blant publikum som koste seg i sola var Niklas Larsen (16) og Buira Fredericks (16). De har først og fremst møtt opp for å støtte venner som står på scenen.

- Det er et kult arrangement. Det er bra at lokale band får mulighet til å vise seg fram, sier Larsen. Selv spilte han konsert et annet sted i byen tidligere samme dag. Å stå på scenen på Frysjastock hadde han likevel ikke hatt noe imot

- Vi må bare få satt sammen et ordentlig band først, sier han. Og det kommer alltids en ny mulighet neste år.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse