ANNONSE
Annonse

Sommersuksess for museene

Lucas (5), Mathias (7), Martin (5) og Mia (1) koser seg på Teknisk Museum sammen med Elin Falkenberg. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

En regntung juli var midt i blinken for Fotballmuseet og Teknisk Museum, som har satt nye besøksrekorder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2009 kl 09:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS/ULLEVÅL: - Vi drar hit to-tre ganger i året. Her kan barna leke og lære, og det er alltid noe nytt å prøve. Teknisk Museum og Folkemuseet er ungenes favoritter, sier Elin Falkenberg, som har tatt med datteren Mia (1), sønnene Martin (5) og Mathias (7) og kameraten Lucas (5) til blant annet såpebobleshow på museet.

Også Torcall Skoug Auld (7) fra Lindern har funnet veien til Teknisk Museum i en av de siste ukene i sommerferien. Han har vært der før, men mormor Tove Skoug, som har tatt turen fra Hamar, er på Kjelsås for første gang.

- Jeg har inntrykk av at museet har noe for alle. I dag har vi vært her på Torcalls premisser, hadde jeg vært her alene hadde jeg nok lest mer på plakatene, sier Skoug. Hun synes museumsbesøk er en fin regnværsaktivitet i ferien, selv om det denne dagen er sol fra nesten skyfri himmel.

- Vi har vært her siden klokken elleve i dag, og da var det fortsatt overskyet, men vi har hatt det velidg fint! sier hun.

Regn er bra

- Det dårlige sommerværet spiller følgelig inn på det gode besøkstallet, men et svært fyldig og variert sommerprogram har også bidratt positivt. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på at det har vært spennende utstillinger og aktiviteter, både for barn og voksne, sier kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff ved Teknisk Museum.

I juli hadde museet omlag 40.000 besøkende, en oppgang på 14 prosent fra sommermåneden i fjor. I den mest hektiske uken (uke 28) var det cirka 14.000 mennesker innom - 2000 mennesker hver eneste dag. Totalt har besøkstallet på museet kommet over 150.000 så langt i år. Det er 23.000 flere enn samme tid i 2008.

Avhenger av VIF og Lyn

På Ullevaal stadion er daglig leder Tommy Christensen på Fotballmuseet også godt fornøyd med sommersesongen.

- Vi har hatt en opptur i år, det skyldes nok været, tenker jeg, sammen med andre faktorer.

Med cirka 1200 besøkende i juli, og 2500 totalt i løpet av skoleferien, har museet hatt omlag 200 flere innom enn i fjor sommer.

- Det er vi absolutt fornøyde med, sier Christensen.

Norway Cup-uka var museets best besøkte, med 500 innom museet på stadion.

- Selvfølgelig kunne vi ha ønsket oss at flere av de 30.000 Norway Cup-deltakerne fant veien til oss, men det er mange tilbud til dem i Oslo, og mens andre museer kan gi gratis inngang, har ikke vi mulighet til det. Vi mottar ingen støtte, sier Christensen.

I 2008 hadde Fotballmuseet 12.000 besøkende. Christensen har tro på at det tallet vil bli høyere i år, men at det vil avhenge av resultatene til lagene som spiller på Ullevaal. Mange besøker museet i forbindelse med fotballkamp.

- Og akkurat nå er jo hverken Lyn eller Vålerengas resultater så bra. Det påvirker besøkstallene våre.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse