Sondre (17) fikk studio-innspilling i julegave

MØRKT: Sondre K. Paalgaard (17) har spilt inn første låt i lydstudio, her i mørke gater på Kjelsås. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Jeg ble helt satt ut, men så utrolig kult!, sier Sondre K. Paalgard (17) om den helt spesielle julegaven. Da låta ble lagt ut på Facebook passerte den raskt 1000 visninger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.01.2015 kl 18:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ELEV: Sondre K. Paalgard (17) er 2-års elev ved Hartvig Nissen videregående skole, her tilbake på Kjelsås skole og pianoet. FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS:Nylig var innspillingen klar, «De mørke gatene», skrevet, spilt og sunget av Sondre K. Paalgard (17) fra Kjelsås.

– Det ga virkelig mersmak. Så utrolig kult å få spille inn egen sang! Jeg ble helt satt ut da jeg fikk julegaven, forteller Sondre K. Paalgard (17) fra Kjelsås.

– Lærte mye nytt

Innspillingen ble i Monkis Lydstudio.

– Folka som jobber der hjalp meg masse underveis, og jeg lærte mye nytt. Først var det sangen, så ble det lagt på piano etterpå, foreller Sondre.

Sondre er tilbake på Kjelsås skole, der han var elev gjennom hele barneskolen. Selv om han ifølge han selv «alltid har sunget og vært opptatt av musikk», så var vel låtinnspilling veldig fjernt i småskolealderen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Kor

I de årene var det mest turn som gjaldt for Sondre. Men skolekoret var han med i.

Etter hvert ble han også tatt opp i barnekoret ved Operaen.

– Det var et veldig bra kor å være med i, og med høy kvalitet. Men da jeg kom i stemmeskiftet, så ble det jo vanskelig å passe inn i barnekoret, smiler Sondre.

Det lå et gammelt keyboard på loftet. Sondre hentet det ned. Prøvde seg frem - uten noter, men lærte seg basisgrepene. Etter hvert fikk han også på plass et el-piano.

LES OGSÅ: Elektronika-stjerneskuddet Jacob (17) fra Grefsen drømmer om Chris Martin

– Elsker musikk

– Jeg elsker å drive med musikk. I timene på skolen, kan det plutselig bare ramle ned tekster og musikk i hodet på meg. Da er det vanskelig å konsentrere seg, ler Sondre.

Da passer det kanskje bra å være elev ved «veldig kul skole med ålreite folk» - Hartvig Nissen videregående skole. Med dramalinje.

– Å skrive sanger handler jo veldig mye om følelser. På skolen har jeg lært mye om det å kunne leve seg inn i følelser og situasjoner. Det har jeg god bruk for når jeg skriver tekster, sier Sondre.

De mørke gatene

Hva handler «De mørke gatene» om?

– Sangen kan handle om mye. For meg handler den kanskje mest forandringer i livet. Den handler om det å bli mer voksen – nå blir jeg snart 18 år.

– Om et halvt år har kanskje sangen en helt annen mening, og jeg kan se på den på en annen måte, det er jo en stund siden jeg skrev sangen. Jeg ønsker heller ikke si så mye om hva sangene mine handler om. Jeg legger vekt på tekster som kan tolkes på flere forskjellige måter, sier Kjelsåsgutten, og legger til:

– Folk tenker jo forskjellig!

LES OGSÅ: Derfor er Yngve fra Groruddalen forelska i Kjelsås

Hør «De mørke gatene» her:
(Artikkelen fortsetter under avspilleren)

God respons

De første par dagene etter at låta ble lagt ut på Facebook tikket og gikk det, og det ble flere enn tusen visninger. Tilbakemeldingene er kun positive – låta er bra.

– Ja det har vært utrolig mange hyggelige og oppmuntrende tilbakemeldinger. Også fra folk jeg ikke kjenner, og som jobber med musikk. Det inspirerer virkelig til å fortsette videre med musikken. Det er en hobby nå, så får vi se hva det kan bli til etterhvert, sier Sondre.

For ifølge den unge låtskriveren fra Kjelsås så er det mer musikk og låtmateriale på gang.

Musikkvideo?

Kanskje blir det musikkvideo også?

– Hadde vært morsomt å fått til noe med noen av de andre elevene ved skolen. Vi får se, det hadde jo vært en fin erfaring for oss som går på dramalinjen det!

LES OGSÅ: – Det var flaut å være med på Nydalenrevyen

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse