ANNONSE
Annonse

Sør-Odal møter Harry Potter, trekkspill møter fiolin

KONSERT: Snart storkonsert med Nordberg Strykeorkester og trekkspillveteran Rolf Nylend, fra venstre av jentene Milla Engegård og Eira Engen Scheinert. Helt til høyre Alfred Svendrud. Foto: PRIVAT

Nordberg Strykeorkester trommer sammen til storkonsert. Med blant andre Milla og Eira på 8 år, og trekkspillveteran Rolf på 82 år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2015 kl 12:50

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDBERG:– Det er gamle sanger fra Sør Odal som møter Harry Potter på Nynorskens hus 21.mars. Aldersspennet er fra seks til 82 år når Nordberg Strykeorkester og Rolf Nylend holder konsert, står det i pressemelding fra orkesteret.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Dirigent er "Nordbergs egen stjernebratsjist Juliet Jopling", også med lærer Arvid Engegård fra Nordberg. Begge er ifølge pressemeldingen med i ensemblet til Rolf Nylend og Håvard Svendsrud.

Les også: 550 på scenen i Oslo Konserthus

Urfremført musikk

– Det blir også urfremført musikk skrevet spesielt for dette ensemblet. Det blir danset leikar og det blir fest! står det videre.

Trekkspillveteran Rolf Nylend frå Sør-Odal, som i følge pressemeldingen er «en av de store gjenlevende trekkspillere i Norge», skal også delta.

Nordberg Strykeorkester er rundt 90 medlemmer.

– Vi gler oss til å få eit slikt flott prosjekt i huset, uttalar Liv Hege Skagestad utviklingsansvarlig ved Nynorskens hus.

Litt skummelt

Milla Engegård (8) fra Nordberg har allerede spilt fiolin i flere år.

– Jeg tror jeg var tre-fire år da jeg begynte å spille. Mamma og pappa spiller også instrumenter. Jeg spiller også piano, kan Milla fortelle.

Hun øver om morgenen.

– For jeg går på håndball og svømming også. Det høres gøy ut med trekkspill på konserten, jeg gleder meg til den. Men det er litt skummelt også da, for dette blir en stor konsert. Men mest gøy, forteller Milla.

Eira Engen Scheinert (8), også fra Nordberg, begynte tidlig hun også.

Venninnen spilte

– Tror jeg var fire år da jeg startet. Jeg fikk lyst til å begynne med fiolin fordi Milla spilte. Jeg øver ganske mye synes jeg, om morgenen, ikke i helgene, forteller Eira.

– Det er en fin ting å spille fiolin. Jeg både gleder og gruer meg til den store konserten. Jeg har jo vært med på konserter før, og et går som regel bra, sier Eira, som selv best liker å spille "vanskelig" musikk på fiolinen.

Hun legger til at hun også får tid til å gå på ski og spille håndball.

Konserten er som nevnt i Nynorskens hus, og ifølge arrangørene kan billetter kjøpes samme sted.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse