Soran vil leve av saksofon

Soran Lind (14) takker tålmodige naboer i Gaustadveien for at han får jage drømmen om å leve av musikken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SOGN: 23. januar gikk 9. klassingen fra Nordberg skole helt til topps i sin klasse for solister i Oslo- og Akershusmesterskapet for blåsere. Den unge saksofonisten har allerede gjort seg bemerket for sitt spill. Som 13-åring ble han plukket ut til å prøvespille for talentutviklingsprogrammet på Norges musikkhøgskole. Selv om han var ett år yngre enn programmets nedre aldersgrense.

– Det har vært et veldig lærerikt år. Jeg har utviklet meg veldig mye, sier Soran.

Nyttårskonserten

Saksofonen har vært instrumentet hans i neste åtte år. Hvorfor det ble sax, husker han ikke helt.

– Men saksofon er det aller beste instrumentet, synes jeg. Man er ikke så sjangerbundet, men kan spille det meste.

Likevel er det den klassiske musikken han setter aller høyest. Hvordan klassiskinteressen dukket opp er et lite mysterium for Sorans mor. Det ble aldri spilt sånn musikk hjemme.

– Men da jeg hørte på Nyttårskonserten et år begynte jeg å få sansen for klassisk musikk. Det er så flott å høre på. Jeg liker at det er avansert og utfordrende å spille. Dessuten, kan du spille klassisk er det mye letter å spille andre ting, sier Soran.

 

Se Soran spille her:

Tålmodige naboer

Han innrømmer at klassisk musikk kanskje ikke er det mest populære for folk på hans alder. Så det er sjelden han diskuterer favorittkomponisten Bach med klassekameratene.

Hver tredje uke er Soran på Musikkhøgskolen, men skal man bli god saksofonist kreves det øvelse. En og en halv time spiller 14-åringen hjemme i Gaustadveien hver eneste dag.

– Heldigvis har jeg veldig snille naboer, og har aldri fått en eneste klage. De som har hørt meg er veldig positive, og oppfordrer meg til å stå på, sier Soran.

Nå forbereder han seg til Ungdommens musikkmesterskap og NM til høsten. Målet er å avansere fra fjorårets 5. plass. Og på spørsmål om framtidsplanene svarer Soran:

– Kanskje jeg søker meg til musikklinja på Foss, og så til Musikkhøgskolen. Selvfølgelig håper jeg jo å en dag kunne leve av musikken.

Flere lokale blåsere gjorde det sterkt i Oslo- og Akershusmesterskapet i januar. Blant annet tok trompetist Malene Fosli Flataker (15) fra Korsvolll 5. plass for solister klasse B (samme som Soran), mens klarinettkvintetter fra Ullevål skoles musikkorps tok en 4. plass i ensembler klasse B og 3. plass i ensembler klasse C.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon