ANNONSE
Annonse

Søstrene klare for sommerballett i Valdres

Søstrene Amalie og Sigrid er klare for mye ballett i sommer. Foto: PRIVAT

De er unge, men elsker å danse. I sommer drar søstrene Amalie (13) og Sigrid (11) til Valdres, for nettopp å danse enda mer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2018 kl 11:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Den Norske ballettskole, DNBS, arrangerer Valdres sommerballett hvert år, i samarbeid med Valdres Sommerballett. Arrangementet er også et talentutviklingsprogram og festival, med forestillinger perioden 23 - 30 juni.

Daglig leder ved DNBS, Irene Aarset Jansson, forteller at det kommer søknader fra hele Norge om å delta i Valdres sommersymfoni. I år er også to unge Grefsen-jenter plukket ut til å være med til Valdres, søstrene Sigrid og Amalie Færøvik.

En første gang for alt

Sigrid er 11 år og har danset ved Den Norske Ballettskole helt siden hun var fire år. Nå trener hun fire dager i uka, og går på satsningspartiet i klassisk ballett. Det er første året Sigrid skal være med på Valdres Sommerballett.

– Jeg er spent på hvordan dette blir, sier Sigrid.

– Jeg gleder meg mest, men gruer meg også litt til de lange dagene med hard trening. Det jeg gleder meg mest til er å lære et nytt repertoar og å danse på forestillingene, ifølge den unge danseren.

Amalie Færøvik er også klar for ballett i Valdres, her fra tidligere forestilling. Foto: Stian Schioldborg/Magentastudios

Idoler fra ballettverden

Søster Amalie er to år eldre, og har danset ved Den Norske Ballettskole siden hun var fem år. Hun trener hele seks dager i uka og går også på satsningspartiet i klassisk ballett.

Amalie var med på Valdres Sommerballett i fjor også og gleder seg veldig til å dra tilbake.

– Det blir moro å få undervisning av pedagoger i verdensklasse, som Liudmila Sycheva og Liudmila Manzheles. Det blir en flott oppkjøring til ballettkonkurranse i Athen rett etter sommerskolen. Det er veldig inspirerende for meg å møte idolene mine, som for eksempel også Uliana Lopatkina, forteller Amalie.

Sigrid Færøvik fra tidligere forestilling, hun er på første rekke til høyre. Foto: Stian Schioldborg/Magentastudios

Men det er mer enn bare trening og dans:

– Det er også kjempekoselig sosialt i Valdres, med kortspill og grilling på kveldene, med nye og gamle ballettvenninner.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse