Spagetti à la Opera!

Modellen som står på Teknisk Museum.

Hvor kan du finne Den Norske Opera, et fulltallig slavekor og diverse fremkomstmidler alt bygget i Pasta.Teknisk Museum vel.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.12.2008 kl 08:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Laget av de yngste publikummerne som har besøkt museet.

Se bildet større

Et fotografi tatt under selve konstruksjonen. foto: teknisk museum

Se bildet større

Elevene fra klasse 9A1 ved Engebråten skole tittet nysgjerrig på sine egne arbeider. Foto: Elisabeth C. Wang

FRYSJA: – Dette prosjektet har vært kjempespennende og involvert både oss ansatte, publikum og klasse 9A1 ved Engebråten skole, sier prosjektleder og leder for Skoletjenesten ved museet, Håvard Heggelund.

Undervisningsopplegg

Elevene fra Engebråten fikk i forkant av selve byggingen av fremkomstmidlene gjennomgå et undervisningsopplegg med fokus på konstruksjon, arkitektur og design. Deretter ventet ulike typer pasta og lim hvor elevene fikk ta i bruk sin kreativitet.

– Jeg synes dette var en veldig morsom og interessant oppgave, og litt kult at det var i samarbeid med museet. Vi har bygget både biler, båter, fly, tanks og en sportssykkel som kan ta folk frem og tilbake til Operaen, sier Suzanne (14).

Biler og båter

Klassekameratene har tatt plass på alle sider av monteren hvor resultatene står på rad og rekke. Det er tydelig at klassen er stolte av det de har fått til.

– Det er artig å være en del av denne utstillingen og at folk kan se det vi har laget. Og Operabygget på to meter og koret i pasta synes jeg er skikkelig bra laget, sier en jente mens hun studerer utstillingen.

Arkitekttegninger

Originalen i Bjørvika er et spektakulært og vellykket møte mellom natur og arkitektur. Derfor var det også naturlig at utgangspunktet for byggingen på museet var modeller og arkitekttegninger fra nettopp Snøhetta.

– Byggematerialet er ikke bare vanlig stråspagetti. Marmoren på taket er møysommelig laget med lasagneplater. De yngste konstruktørene blant publikum har bygget over 100 operaglade mennesker, selvfølgelig også i pasta. Fusilli, Farfalle, Gnocchi og Penne er bare noen av ingrediensene, sier Heggelund.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse