Sponsorsjef fra Nordberg i Volda

Emilie Valebjørg fra Nordberg sitter i styret for festivalen.

Emilie Valebjørg (21) fra Nordberg er sponsorsjef for Norges største dokumentarfilmfestival.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tidligere har kronprins Haakon besøkt dokumentarfilmfestivalen i Volda. Foto: Utlånt

VOLDA/NORDBERG: Når Den Norske Dokumentarfilmfestivalen «Dokfilm 2009» blir arrangert for trettende gang 21.-26. april av elever ved Høgskolen i Volda, er 21 år gamle Emilie Valebjørg sponsorsjef for hele festivalen.

– Jeg begynte i Volda i høst etter helomvending om å studere økonomi i Skottland, sier Valebjørg, som nå studerer media, IKT og design, og som ikke har angret på valget.

Fremtiden

Fremtidige karriereplaner er Nordberg-jenta ikke helt sikker på, men har likevel staket seg ut en kurs.

– Jeg er av den oppfatning at media er et veldig brett spekter så det finnes utallige veier å gå. Men sånn som det ser ut nå, ønsker jeg å drive med «informasjonsforvaltning».

– Eventuelt imagebygging for firmaer som ønsker å opprette en «offentlig profil.» Samtidig har jeg alltid ønsket å drive med reklame eller konseptutvikling, så drømmen må jo være å kombinere disse, sier Valebjørg.

Erfaringen er gull verdt

Hun går løs på oppgaven i Dokfilm med stor iver og engasjement.

– Det å engasjere seg i et arrangement som Dokfilm vil nok i fremtiden være gunstig på mange måter. Først og fremst erfaringsmessig å ta del i en lang og utfordrende prosess der en festival skal stables på bena; utfordringer som må løses på best mulig måte på kortest mulig tid.

– For meg som sponsorsjef handler det ikke bare om å skaffe penger, men også å etablere et slags nettverk og skaffe kontakter. Dette innebærer mye research og iblant finurlige løsninger for å ro i land avtaler og støtte.

– Det handler om å prestere og sette seg mål, som i mitt tilfelle blir å leve opp til sponsorinntekter i estimert budsjett for Dokfilm 2009. Nettopp denne erfaringen med ansvar tror jeg er gull å ha med seg videre i livet og i eventuell jobbsammenheng, sier Valebjørg.

Ferge istedenfor trikk

Hun syntes overgangen fra Oslo til Volda var stor.

– Med knappe 10.000 innbyggere og ferge istedenfor trikk har det vært en omstilling. Likevel kan høyskolen skimte med et urolig godt miljø nettopp fordi Volda er en liten plass og studentene samler seg mer rundt samme steder. Og med tiltak som Veka, Dokumentarfilmfestivalen og X2 er det nok å ta seg til som student. Og når det urbane i meg river som verst, er det godt å tenke på at Ålesund bare ligger en time unna, sier Valebjørg, og legger til:

– Jeg er skientusiast og ser meg fornøyd med å være «next door» til Sunnmørsalpene og løssnøkjøring.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse