Spretten dansefeber

Danseakrobaten Kristian Eikvar viser at energinivået er på topp i Boys Only. Foto: Anders Jørstad

Dannelsen av dansegruppen «Boys Only» på Frysja har smittet mange gutter med dansefeber.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2009 kl 13:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Energi har de nok av, gutta på Aktivums danseskole. Foto: Anders Jørstad

FRYSJA: Treningssenteret Aktivum er dansegruppens hovedkvarter der hip hop, break dance og moderne jazz med større og mindre akrobatiske sprell står på plakaten. Etter starten i januar har interessen vært stor, melder Kirsti Nordbyhaug, daglig leder av treningssenteret på Frysja.

Gutteenergi

– Vi har samlet guttene i egen gruppe fordi de har så mye energi og så masse å gi til dansen, og det på en litt annen måte enn jentene, forteller Nordbyhaug, som samtidig understreker at jenter også er godt representert på senterets ulike dansekurs.

Det er den engelske profesjonelle danseren og koreografen Leonard som holder styr på dansegruppen «Boys Only». Med sin lange erfaring fra London er han en populær instruktør blant lærlingene.

– Han er veldig flink, og lærer oss mange nye triks, forteller Jimmi Winssase, som stortrives i sin nye dansetilværelse på Aktivum.

Klar for opptreden

Jimmis danserkollega Kristian Eikvar, har gått på flere danseskoler innen hip hop og break dance tidligere, og regnes som «Boys Onlys» mest spretne danseakrobat. Interessen for dans gjør at Kristian ikke ser bort ifra at han kommer til å gå i instruktørens fotspor og bli profesjonell danser.

Den store pågangen av gutter med dansefeber gjør at Nordbyhaug vurderer å opprette en «Boys Only 2»-utgave, lagt til rette for dansere på nybegynnernivå. Til våren skal danserne som allerede har rukket å bli husvarme på Aktivum ut av treningssenteret for å opptre på lokale tilstelninger.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse