Stanser salget for å gi fansen sjanse til å sikre seg billetter

Thorkild Gundersen (t.v.) og Lars Fosdahl opplever enorm rift om billettene til sommerens festival på Grefsenskollen. FOTO: GUNNAR KOPPERUD

Selv om bare to artister er presentert, selger billettene til OverOslo-lørdagen så raskt at festivalsjefene pauser salget. De vil gi fansen til artistene som ennå ikke er sluppet mulighet til å sikre seg billetter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.01.2017 kl 14:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSENKOLLEN: Det er en drømmesituasjon for festivalsjefene.

Lars Fosdahl og Thorkild Gundersen har sett seg nødt til å stoppe billettsalget for lørdag 24. juni, med virkning fra 3. januar og fjorten dager fram, til 17. januar.

Se bildet større

Festivalsjefene, og Grefsen-guttene, Thorkild Gundersen og Lars Petter Fosdahl er klare for nok en festival på Grefsenkollen i 2017. Og de store navnene uteblir ikke. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

– Lørdagen selger så fort at vi ikke har rukket å få med mer enn to artister på plakaten. Vi satser på å ha 3-4 på plass innen utgangen av neste uke. Så får fansen til de artistene også muligheten, sier Fosdahl.

Topper 2016

Ord som «legendarisk» er allerede brukt om fjorårets OverOslo-lørdag, som ble avsluttet på mesterligvis av Oslo-duoen Karpe Diem.

Like før jul kunne festivalsjefene Lars og Thorkild avsløre hvordan de skal toppe den kvelden. 24. juni 2017 headlines nemlig av ingen ringere enn Röyksopp.

– De har et visuelt show som er helt fantastisk, og som de vil få fullt utbytte av på Grefsenkollen. Det finnes ingen bedre steder enn på toppen av Oslo for Röyksopps spektakulære lys- og lasershow, sa Gundersen da.

Se bildet større

Karpe Diem avsluttet med et smell i 2016. Stemningen blir trolig like god opå Grefsenkollen sommeren 2017. FOTO: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

75 prosent er solgt

Fra før er også gruppa No. 4 klare for lørdag. Og selv om kun to navn er offentliggjort, selges billettene i rekordfart. Snart er 70 prosent av alle festivalbillettene solgt.

– Onsdag ble utsolgt i romjulen og lørdag ville som sagt vært utsolgt denne uken om vi ikke tar en «pause» der. Flott driv på torsdag og fredag også, men i likhet med lørdag mangler vi der over halvparten av artistene, sier Fosdahl, som synes de har truffet godt med bookingen, så langt, basert på salget.

– Jeg tror salgstempoet i stor grad også er et resultatet av god logistikkplanlegging og hardt arbeid med fokus på service gjennom flere år. Folk har det bra hos oss, slår festivalsjefen fast.

Det kunne denne venninnegjengen bekrefte på festivalen i fjor sommer: – Vi bor jo i den kuleste bydelen!

Se bildet større

Eirin Hoel Hauge, Astrid Kleivland, Tove Galaaen, Kari Brudvold og Ingvild Sommer. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Onsdag klar

Onsdagen er den eneste festivaldagen der programmet er helt klart. OverOslo åpnes 21. juni med Highasakite, Aurora, Sondre Lerche, Kristian Kristensen og Miriam Bryant.

Torsdag har foreløpig Kool & The Gang og Abba-bandet Björn Again. Fredag spiller Sivert Høyem og Janove Ottesen. Flere artister vil slippes helt fram til februar.

Alder ingen hindring

Se bildet større

OverOslo på Grefsenkollen 21. til 24. juni 2017. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tidligere snakket festivalsjefene om at hver dag på OverOslo hadde en egen aldersprofil, men slik er det ikke lenger.

– Nå ser vi at aldersskillet er visket ut og at det handler mer om smak. De unge liker det samme som de gamle, og omvendt. For eksempel er onsdag en «yngre dag», som tilsynelatende kunne være for dem mellom 20 og 35, men reaksjonene vi får er at mange av dem over 50 gleder seg. Samtidig ser vi at 20-åringene kjøper billetter til nostalgi-torsdagen, med Kool & The Gang, som vi trodde appelerte til dem på 60, sier Gundersen.

Før jul hadde OverOslo og Nordre Aker Budstikke en konkurranse der en heldig leser kunne få med seg to venner på festival. Vinneren ble Heidi Sandvand Hegertun.

LES OGSÅ: Fra sinne og frustrasjon hos Kjelsås IL etter sabotasje i Linderudkollen, til gode nyheter tirsdag

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse