Starter teaterskole på kjøpesenteret

Det er Ola G. Strømmes Centertainment som står bak Kulturbutikken på Ullevaal Sentrum, en scene der skuespillere og kulturarbeidere får presentere teater der folk er. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I februar kan de yngste lære teater og moro i Kulturbutikken i Ullevaal sentrum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.01.2017 kl 11:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Det er OG Strømme og Kulturbutikken som åpnet i nye lokaler i fjor høst, som står bak teaterskoletilbudet.

I mer enn ti år har han arrangert teaterskole for barn fra fem til ti år, og for for barn med fysiske og psykiske utfordringer.

Mange tusen barn i Lørenskog, Oslo, Skedsmo, Asker og Bærum og Eidsvoll har fått sitt første møte med teater og drama gjennom kursene.

– Med Kulturbutikken på Ullevaal, har vi endelig fått «ett hjem» med egne og tilpassede lokaler! sier Strømme.

Kultur til barn der de er

I Kulturbutikken kan barn på handletur med voksne få et kulturelt avbrekk med en spesialtilpasset teateroppsetning, hver lørdag i Ullevaal Sentrum, kjøpesenterdelen av Ullevaal stadion.

Kulturbutikken skal skape magi, og er en liten arena med store opplevelser, har Stømme tidligere fortalt Nordre Aker Budstikke.

Ola G. Strømme har drevet Centertainment siden 2005. Kongstanken har vært å realisere mer drama og kultur for barna på kommersielle arenaer – og ellers der folk er – slik som et kjøpesenter.

Kulturbutikken arrangerer også oppsetninger for barnehagene i bydelen på fredager.

LES OGSÅ: Etter Vålerenga: Hva nå Ullevaal stadion?

Teaterkurs

Nå suppleres tilbudet i Kulturbutikken med teaterskole.

– Vi skal gi barna mestringsfølelse gjennom teaterlek og drama. Ved at barna får være noen man ikke er og gjøre noe man ikke gjør, styrker vi barnas selvbilde, gir dem selvinnsikt og sosial trening, sier Strømme i en pressemelding.

Kulturbutikkens Teaterskoler er delt i 10 kurskvelder à en time og en «ellevte time» med fremvisning, hvor familie og venner får se hva deltakerne har lært gjennom vinteren.

Teaterskolen legger vekt på å holde et høyt, teaterfaglig og pedagogisk nivå, og alle instruktørene har utdannelse som skuespillere, opplyser Strømme.

Hver gruppe vil bestå av 8 til 15 deltagere, best mulig satt sammen i forhold til modenhet, alder og erfaring. Det blir også en egen førskolegruppe for de eldste barnehagebarna.

KulturButikkens Teaterskoler starter i uke 6, og vil fortrinnsvis foregå på torsdager. Visning blir lørdag 13. mai.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse