Startskudd for vinteren

snøanlegget dannet et vakkert skue ved Grefsenkleiva og familiebakken

Sesongen er i gang på Grefsenkollen, så trekk ned lua, trekk på vottene, trekk opp vinterbukse og få på deg vinterjakke, spenn på deg ski eller brett og hiv deg ut i bakken!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2008 kl 15:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Etter tre timer med slalåm fristet dette bålet fristet veldig for Lars (11) og Sondre (10).

Se bildet større

Paal trives i jobben!

Se bildet større

Selv om ikke alle bakkene er åpne så langt, er det bare å sette i gang med hopp og triksing.

Se bildet større

den litt i overkant høye alderen til den utskiftningsklare heisen i Trollkleiva så ikke ut til å bekymre denne unge mannen noe nevneverdig. Alle foto: Tarjei Kidd Olsen

GREFSENKOLLEN: Det er søndag og snøkanonene freser for fullt over familiebakken og Grefsenkleiva, den bratteste av bakkene som Grefsenkollen har å by på.

Skisenteret åpnet for sesongen på lørdag, og på den andre siden av haugen koser en stim med hovedsakelig barnefamilier seg med ski, snowboard og akebrett i de litt mindre bakkene.

– Det er veldig digg at sesongen er i gang, synes kompisene Lars (11) og Sondre (10) fra Grefsen, som har holdt på i tre timer og står både slalåm og snowboard.

– Jeg liker det veldig godt her, og det er ganske lettvint å bare dra opp hit også på hverdager, påpeker Lars.

Åpner mer til helgen

Kun bakkene på Trollvann-siden av haugen har åpnet så langt. Man har valgt å prioritere snøproduksjon her hvor det vanligvis er kaldere enn på den andre siden.

Driftssjef Paal Viken Bakke har imidlertid stor tro på at både Grefsenkleiva og familiebakken vil åpne allerede til helgen hvis været holder seg og det produseres nok kunstsnø.

– Nyheten nå er at vi har bygget ut snøanlegget nok en gang slik at vi produserer snø på begge sider av Grefsenkleiva, og kan rett og slett produsere mye mer snø når det er kaldt, forklarer Paal.

– Grefsenkleiva er «grumbakken», og så har vi familiebakken til storslalåm. Familiebakken er den mest populære løypen vår, og den kommer til å bli veldig bra i år. Vi har fått bygget den ut med 4000 kubikk med stein og jordmasse slik at den har blitt bredere, sier Paal.

– Vil merke en forskjell

Paal er som vanlig på plass i bakken med sin blå snøscooter, klar til å ta fatt på det meste som måtte skje i løpet av en hektisk dag på skisenteret.

I dag er det problemer med snøanlegget som må fikses. Andre ganger kan det være heisene.

– Den eldste heisen er fra 1968. Alt her var kommunalt og rett og slett litt sløyt drevet. For tre år siden tok Kongsberg Skisenter over, og nå har vi kommet dit hen hvor vi føler at folk vil notere seg en forskjell i bakkeforholdene, tror Paal.

– Vi har fokusert litt på nedfartene. Vi har bygd ut tilbringeren til å bli en veldig god jibbepark, vi har rails (rekkverk) – og vi har laget byens beste big jump, det er det ikke noen tvil om, lover driftssjefen.

Aktivitet hele året

2009 blir et spennende år for senteret på Grefsenkollen. I juni åpnet de et tilbud for syklister, og dermed så går de trofaste gamle heisene året rundt.

I tillegg så ble Grefsenkollen restaurant, tronende på toppen av kollen, kjøpt av selskapet Det Virkelig Gode Liv i juli.

De ønsker å blåse nytt liv i det tradisjonsrike lokalet, og prøver å sikre at bussdekningen opp til restauranten (og dermed forbi skisenteret) blir bedre.

– Målet nå er at vi skal tjene såpass bra i denne sesongen til at vi kan klaske ned den gamle heisen på Trollvann-siden og sette opp en ny som strekker seg over til heisen på den andre siden, sier Paal.

– Vi satser på nyrekruttering fra hele Groruddalen-området og på at folk skal få øynene opp for utviklingen her. Vi merker at folk reagerer veldig positivt med at, «oi, har det blitt en ordning her nå, ja?», forteller han.

– Vi har innmari bra bakkeforhold som bare må oppleves – rett og slett!

Og ett lite tips: sesongkort for familier koster det samme uansett om familien har en, to, eller ti barn.

Vi har laget byens beste big jump, det er det ikke noen tvil om

Paal Viken Bakke, driftssjef

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse