Première på Vika

Stemningsfull Harry Potter

Harry Potter og vennene hans. FOTO: Warner Bro. Entertainment Inc. / Jaap Buitendijk

Fredag var det endelig duket for mer magi med vennegjengen på Galtvort.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.07.2009 kl 09:45

VIKA: Nordre Aker Budstikke var selvfølgelig på plass da Harry Potter og Halvblodsprinsen hadde première på Vika kino fradag kveld.

Høye forventningerForventningene har vært høye til den sjette filmen om Trollmannen Harry Potter og hans trofaste venner. Denne filmen kommer mer en to år etter den forrige filmen, Harry Potter og Ildbegeret. Kveldens film hadde verdenspremière 15. juli i London, to dager før filmen kom til Norge.

Mørk og dysterDen sjette filmen har blitt karakterisert som både mørk og dyster og har mottatt blandet kritikk. Lokalavisens utsendte skulle få 154 minutter gjøre opp sin egent meningen.

Hormonene herjer

Harry, Ronny og Hermine er tilbake på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom etter sommerferien. Men Galtvort er ikke lenger et trygt sted fra den onde verden utenfor. Hekser og trollmenn i magiverdenen lever i frykt etter Fyrst Voldemorts tilbakekomst. Dødsetere herjer både i magiverdenen men også i gompeverdenen.

Vi blir kjent med nye lærer ved Galtvort. Harry blir bedt av Humlesnurr om å binde et tett bånd med den nye eleksirlæreren Hortasion Snilehorn, Tom Vensters (kjent som Voldemort) tidligere lærer.

Men det er ikke bare farer som herjer på Galtvort. Hormonene herjer også vilt. Med mye kjærlighet og lengsler gjør dette til den mest kjærlighetsfylte filmen blant de seks. Men kjærligheten er ikke alltid like søt, og flere av karakterene opplever sterk kjærlighetssorg. Slutten ender med noe som endrer livet på Galtvort for alltid.

Lokalavisens utsendte opplevde en trist og mørk film. Men allikevel proppfull av tro, håp og kjærlighet. Og positivt overrasket i forhold til all den negative kritikken på forhånd. Terningkast 5.

Populær serieHarry Potter er blitt sett av hele 160 000 nordmenn den første helgen, noe som er årsbeste. Harry Potter har blitt oversatt til hele 67 språk og det har blitt solgt over 400 millioner kopier av bøkene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon