Konsertguide i desember: Stemningsfulle juletoner i Nordre Aker

Damekoret Drops inviterer il julekonsert i Bakkehaugen for fjerde gang. FOTO: UTLÅNT

For fjerde år på rad inviterer damekoret Drops til en stemningsfull konsert i Bakkehaugen kirke på Tåsen. Dette er én av mange julekonserter i bydelens kirker i desember. Foruten lokale kor og orkestre, får vi også besøk av artister som Helene Bøksle, Alexander Rybak og Maria Haukaas Mittet. Se hele oversikten her!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.12.2017 kl 12:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER / TÅSEN: Julehøytiden nærmer seg. Damekoret Drops inviterer onsdag 6.desember klokken 19 til en stemningsfull førjulskveld i Bakkehaugen Kirke med juletoner og vakker musikk.

Se oversikten over alle julekonsertene i Nordre Aker lenger ned!

– I år har vi med oss mannsgruppen Enda Kaldere som har utgangspunkt i vokalgruppa Bjelleklang. Som vanlig har vi også med oss vår flotte pianist Marius Løkse, sier dirigent Marianne Skui.

Se bildet større

Mannsgruppa Enda Kaldere. FOTO: PROMO

Det blir julesanger, folketoner på julevis, røffe mannstoner i Ronja Røverdatter-stil og roligere toner inspirert av både Joni Mitchell, Leonard Cohen og Coldplay.

– Vi ønsker å gi publikum et pusterom i den travle og mørke førjulstiden, og ikke minst gode julestemninger, legger hun til.

Det er fjerde år på rad Damekoret Drops inviterer til konsert i førjulstiden i Bakkehaugen kirke. Tidligere har de hatt med seg skuespiller Paul Ottar Haga, Morten Røhrt og operasanger Eilert T. Hasseldal og musikalartist Marius Grønsdal.

Damekoret Drops er en lokal korgruppe som har hatt Bakkehaugen som fast øvested i 15 år.

– Vi er en upretensiøs og glad korgruppe som jevnlig synger på sykehjem og lokale arrangementer i bydelen ved siden av egne konserter, sier Skui.

Konsertoversikt 2017

Tradisjon tro spilles det juletoner i alle bydelens kirker i desember. Her har vi samlet en oversikt for deg! Har vi glemt noe? Gi oss beskjed til tips@nab.no.

Bakkehaugen kirke:

Onsdag 6. desember kl. 19:

JULETONER - damekoret Drops og mannsgruppa Enda kaldere

Lett servering etter konserten. Inngang kr. 150, barn gratis. Les mer.

Torsdag 7. desember kl. 19.30:

Julekonsert med Kor Cava

Cava er et sprudlende jentekor med glimt i øyet, glød i hjertet og knall rød neglelakk, som synger jazz og pop med sin egen vri. Inngang kr. 200 / 100. Les mer.

Tirsdag 19. desember kl. 19:

Julekonsert med Abelkoret

Abelkoret er et blandet kor som har sunget sammen i 10 år og hatt tilhørighet i Abel kafe på Ullevål. På Abelkorets julekonsert synger de julen inn med et variert repertoar der publikum får høre både muntre toner og klassiske perler. Både Rudolf er rød på nesen, Santa Lucia, O helga natt og Joy To The World står på programmet. Dirigent er Dagfinn Rosnes. Gratis adgang. Les mer.

Grefsen kirke:

Lørdag 9. desember kl. 18:

Julekonsert med Kor 21

Kor 21 er et blandet kor som ble startet i 1991. Navnet har sitt utspring i den gang bydel bydel 21. Korets dirigent heter Knut-Harald Rydning.

Søndag 10. desember kl. 18:

Julekonsert med Evas Epler

Evas Epler inviterer til en storslått julekonsert med harpe, sang og julestemning. Les mer.

Se bildet større

Alexander Rybak, Maria Haukaas Mittet, Hans Marius Hoff Mittet og Rune Larsen i Grefsen kirke. FOTO: PROMO

Mandag 11. desember kl. 21:

Stille Natt Hellige Natt

Stille Natt Hellige Natt har vært en juletradisjon i hele 29 år. De siste 16 årene har det vært med nestor Rune Larsen i spissen. Med seg i år har han Alexander Rybak, Mairan Haukaas Mittet og Hans Marius Hoff Mittet .Sammen med musikerne Tove Kragset og Olav Torget. Inngang kr. 445. Les mer.

Onsdag 13. desember kl. 07:

Luciakonsert med Kammerkoret Utsikten

Velkommen til tidlig luciakonsert med byens mest morgenfriske sangere. Vi serverer også kaffe, te og lussekatter. Les mer.

Maridalen kirke:

Søndag 3. desember kl. 18:

Julekonsert i Maridalen kirke

Medvirkende: Filip Emberland-Voje, Sunniva Dakota Keddy, Elisabeth Danielsen Haare, skuespillere fra Maridalsspillet, Maridalen torader- og trekkspillklubb, Ragnhild Storaker, NoRehersal, Ingve Kjosås m.fl. Gratis inngang. Les mer.

Onsdag 13. desember kl. 18:

Familieforestilling: Papa Panovs juledag

Velkommen til en musikalsk familieforestilling etter et eventyr av Leo Tolstoi. Inngang kr. 50. Les mer.

LES OGSÅ: Plutselig sto det en orgelkrakk der. Var det en engel?

Nordberg kirke:

Mandag 4. desember kl. 18:

Julekonsert med Nordberg Strykeorkester

Nordberg Strykeorkester er et fint og aktivt miljø med både jenter og gutter i ulike aldere og fra alle naboskolene. Elevene får flere muligheter for å spille konserter, noe som gir mål til øvingen og mye gleder til alle. Les mer.

Tirsdag 5. desember kl. 19:

Julekonsert med Nordbergkoret

Nordbergkoret er et blandakor med voksne folk. Korets nedslagsfelt er i utgangspunktet nabolaget Nordberg, Korsvoll, Tåsen og Berg. Repertoaret er variert – jazz, klassisk, pop, vise og musicals. Les mer.

Vestre Aker kirke:

Lørdag 9. desember og søndag 10. desember kl. 19:

HELLIGE NATT - Julekonsert med Vestre Aker Kammerkor

Kammerkorets stemningsfulle julekonsert, der de under ledelse av sin dirigent Karstein Ærø presenterer en god blanding av klassiske julesanger, engelske Christmas Carols og et fint knippe av de gode, gamle norske juleklassikerne. De har med sine følgesvenner gjennom mange år: Tone Braaten (sopran), Kristoffer Myre Eng (orgel) og Tormod Åsgård (trompet). Inngang kr. 250 / 200. Les mer.

Søndag 17. desember kl. 18 og 20.30 (ekstrakonsert):

Det hev ei rosa sprunge - julekonsert med Helene Bøksle

"Nordens stemme" Helene Bøksle har lagt inn Vestre Aker kirke i sin landsomfattende juleturné. Kom og hør en av Norges mest populære artister! Inngang kr. 455 / 250. Les mer.

Se bildet større

Helene Bøksle i Vestre Aker kirke. FOTO: PROMO

LES OGSÅ: Talentprisvinner Margrét (19): – Et signal om at du er på riktig vei

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse