ANNONSE
Annonse

Sterke kvinner: Hva kan vi snakke om?

Andrea Wasrud og Marianne Hatlenes Lie. Foto: UTLÅNT

…og hva kan vi helt klart IKKE snakke om? spør Andrea Wasrud og Marianne Hatlenes Lie i forestillingen som snart er klar for scenen på Trikkehallen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Det er teaterkompaniet Speak som setter opp forestillingen «Hva kan vi snakke om?» på Trikkehallen 20. og 21. oktober.

– Vi er fri. Fri i ytringsfriheten og fri til å gjøre hva vi vil. Vi er sterke kvinner med verden for våre føtter. Likevel bundet i samtalen, slik presenteres oppsetningen, som spilles fredag 20. okober klokken 19, og lørdag 21. oktober klokken 15 og 18.

Regler, tabu og frykt

– Det er enormt mange regler om hva man kan snakke om. Og enda mer om hva vi ikke kan snakke om. Dette vil vi ta tak i, sier Andrea Wasrud og Marianne Hatlenes Lie, som beskriver stykket som «en åpen, ærlig og dokumentarisk forestilling».

Skuespillerne utfordrer seg selv, hverandre og publikum på hvor grensene går.

– Det er våre fiktive grenser som rammer inn samtalen, sier Wasrud og Hatlenes.

– Hvilke temaer tas opp i forestillingen?

– Vi er to skuespillere som tar opp temaer vi selv har opplevd at det ikke har vært greit å snakke om. Gjennom å åpne opp på et personlig plan ønsker vi å treffe andre. Om det ikke er konkrete tema som er gjennkjenbare for alle er det mye universelt i tabuer. Frykt er en gjenganger. Frykt for terror, for sykdom, for mental helse. Vi belyser også oppvekst, familiehemmeligheter og sørlandsmentalitet, sier de to.

Tett og nært

– Hvem setter begrensningene for hva vi kan snakke om?

– Begrensninger for hva vi kan snakke om er individuelt og kulturelt. Men samfunnet er med på å forme dette og rammene man selv vokser opp i, sier skuespillerne.

Teaterkompaniet Speak består i det daglige av fire kvinner. Kompaniet opplevde suksess med forestillingen «Ikke lenger stille» i fjor høst på Teaterkjeller'n. Denne gangen er det kun to på scenen for å skape en enda tettere og nærere forestilling. Speak er opptatt av samfunnsrettede tematikker og har igjen valgt å lage en forestilling som bryter tabuer.

I tillegg til de oppsatte forestillingene, skal «Hva kan vi snakke om?» også vises for 10. klassingene på Nordberg skole. Forestillingen er anbefalt publikummere fra 15 til 100 år.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse