Ramfjord med ny separatutstilling: Stiller ut i eget galleri

Filip Matic

Elisabeth Ramfjord stiller ut sine "små Kinajenter" i Galleri Ramfjord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.09.2008 kl 15:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kristin Witberg

Se bildet større

Elisabeth Ramfjord er blant utstillerne i sitt eget galleri i høst. Her er ett av hennes bilder.

KORSVOLL/ST. HANSHAUGEN: Elisabeth Ramfjord, bosatt på Korsvoll, har vært representert i Galleri Ramfjord i Oslo siden åpningen i 1998, men hadde sin første separate utstilling i eget galleri i 2006.

Sparkel og blonder

Dette er Ramfjords tredje utstilling i galleriet. Hun arbeider med strukturer i maleriene sine, og utforsker hvordan ulike lyssjatteringer skaper dynamisk bevegelse. Sparkel og blonder brukes ofte for å skape valører og spenning.

I denne utstillingen viser hun igjen sine "små Kinajenter" som i sin ensomhet forsvinner i det store billedrommet.

Utstilt flere steder

Elisabeth er innkjøpt av bla. Justisdepartementet, Kværner, NTB og og har deltatt på en rekke utstillinger i Norge og Danmark, bl.a. Aalesunds Kunstforening, Bærum Kunstforening, Hole Art Senter, Halden Kunstforening, Galleri Nobel, og Expo 2002 i Århus.

Hun hadde også nylig separatutstilling i Aalesunds Kunstforening.

Symbolsk identitetsbegrep

Galleri Ramfjord har i tillegg to andre separatutstillinger fra 6. til 28. september, Kristin Witberg (fotografi), Filip Matic (blandet teknikk på papir).

Filip Matic er fra Belgrade og bosatt i Oslo siden 2000.

Matic er utdannet i Italia, Roma og har hatt en rekke utstillinger både i Norge, England, Italia, Serbia, Tyskland og er invitert til å delta på Bienalen i Firenze i 2009. Dette er Matics første separatutstilling i Galleri Ramfjord. Han er samtidskunstner og arbeider blant annet med oljemaling på lerret rettet mot det som kan falle under konseptuell eller engasjert kunst.

I denne utstillingen ”Talking to Kitai” snakker Matic med sitt "alter ego". Kitai er et symbolsk "identitetsbegrep" som han selv har kommet opp med etter å ha blitt inspirert av Kitaj, kunstneren han "studerte" da disse bildene oppstod.

Representert i Det Kongelige slottsarkiv

Kristin Witberg er fotograf og dette er hennes første separatutstilling i Galleri Ramfjord.

Witberg er representert i Robert Meyer’s fotografiske samling og Det Kongelige slottsarkiv, og har hatt separatutstilling på Galleri M3 og Galleri Kun Kunst i Oslo.

I tillegg har hun deltatt på en rekke kollektivutstillinger; bl.a. i Fotogalleriet, Galleri F15, Østlandsutstillingen, Høstutstillingen i Bergen og Høstutstillingens utvalgte i Sandefjord Kunstforening.

Witberg er medlem av UKS og NBK.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse