Stor interesse for friluftskino

Snurr film! Tradisjonen tro, snurrer kinopublikum igang SiOs friluftskino på Kringsjå Studentby 2. september. FOTO: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

Vil du se film utendørs i september er mulighetene mange i Oslo, med filmer som Grease, Jurassic Park og Norske Byggeklosser. Lørdag vises Oscar-vinneren La La Land på Kringsjå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2017 kl 08:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ / OSLO: Et arrangementssøk på Facebook avslører at interessen for frilutskino er stor.

En skikkelig traver i så måte er det årlige og populære utekino-eventet på St. Hanshaugen, i regi av Arthaus, som i år ble arrangert for 15. gang! Fredag 25. august viste de klassikeren Buena Vista Social Club.

Stort utvalg

Men gikk du glipp av utefilm i sensommermørket sist helg, er det ingen grunn til å fortvile. September byr nemlig på flere muligheter. Og felles for alle er at det er gratis!

De første finner sted allerede til helgen, ett av dem i Nordre Aker: Lørdag 2. september klokken 20.00 arrangerer SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) gratis friluftskino i Kringsjå studentby, på plenen ved Olav M. Troviks vei 46.

Her er studenter, naboer og andre kinoglade invitert til å se publikumsfavoritten La La Land.

La La Land var nominert til 14 Oscar-priser under årets utdeling, og vant seks av dem, etter at den feilaktig også ble utpekt til Beste film.

– Ta med piknikkurv, noe å sitte på og inviter med deg naboer eller studievenner for å oppleve magisk stemming i høstmørket, oppfordrer Gabrielle Legrand Gjerdset, student og styreleder i SiO.

Se bildet større

Publikumsfavoritten La la Land trenger knapt noen introduksjon. I La La Land møter vi Sebastian (Ryan Gosling) og Mia (Emma Stone) som drømmer om å lykkes som jazzmusiker og skuespiller i stjernenes by Los Angeles. La La Land byr på en sjarmerende historie om drømmer og kjærlighet og hva jakten på suksess kan koste. FOTO: Hanne E. Holst / SiO

Ny Kringsjå-tradisjon

Selv om det er noen år opp til utekino-arrangementet til Arthaus på St. Hanshaugen, er SiO i gang med å etablere en tradisjon. Dette er tredje året på rad det arrangeres gratis friluftskino og popkorn på Kringsjå studentby.

– SiO ønsker at studenter og naboer skal oppleve Kringsjå som et godt sted, sier Gjerdset.

– Denne kinokvelden er ment å bidra til et sosialt miljø for alle i området. SiO arrangerer friluftskino, julegrantenning og påskeeggjakt her i løpet året , og alle er velkomne til å møtes ute.

Det er ikke tilfeldig at friluftskinoen er lagt til akkurat Kringsjå. Kringsjå studentby er bynær, men har en unik beliggenhet med Oslo-marka som nærmeste nabo og store uteområder.

– I fjor var det mer enn 800 som kom på friluftskinoen, og nå begynner det å bli en tradisjon. Det er også en veldig fin måte å bli kjent med naboer og studievenner på. Nå håper vi å se enda flere studenter og naboer på piknikpledd og stoler foran det store lerret på plenen på Kringsjå, smiler Gjerdset.

Se arrangementet på Facebook, her. I skrivende stund har 1800 mennesker meldt at de er interessert i arrangementet.

Klassikere

Videre i september står klassikerne i kø, riktignok andre steder i byen.

Først ut er Grease, som vises allerede fredag 1. september klokken 21. Da kan du se Olivia Newton-John og John Travolta som Sandy og Danny i musikalen fra 1979, på Aker Brygge. Arrangementet på Facebook.

8. september viser Lava Oslo og Handwerk Botaniske Steven Spielbergs Jurassic Park fra 1993 på Tøyen Hovedgård i Botanisk hage. Filmvisningen starter klokken 21. Arrangementet på Facebook.

15. september, som en del av Oslo kulturnatt, viser Najonalbiblioteket Norske Byggeklosser, 70-tallskomedien med Rolv Wesenlund i en rekke av hovedrollene. Visningern finner sted kokken 21.00 i Hydroparken, ved Solli plass. Arrangementet på Facebook.

Samme fredag viser Frysja kunstsenter på Kjelsås - nedenfor Teknisk museum, ved Akerselva - stumfilmgrøsseren Noseferatu - fra 1922, akkompagnert av jazzmusikerne og
spellemannspris vinnere Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær!

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse