- Stor stas

Vinner av Dansefeber 2007, Hanna Mjåvatn,fant også tid til å komme på Pisarevs ballettimer til tross for at hun var fullt opptatt med innstudering til Dansefeberturneen. Foto: Den Norske Ballettskolen.

Forventningene var store da selveste Vadim Pisarev - kåret til verdens beste danser i 1995 av UNESCO - kom for å undervise på Den Norske Ballett- skolen ved Nordre Aker bydels sommerkurs.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2007 kl 09:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

De flotte ballettjentene sammen med Vadim Pisarev. Foto: Den Norske Ballettskolen.

Maridalen: Siden Siri og Irene Aarset Johansen etablerte Den Norske Ballettskolen sommeren 2005, med undervisning i Maridalen skoles lokaler, har stadig flere barn funnet sin lidenskap i ballett og breakdance. Til sommerkurset 13.– 17. august hadde samtlige elever ved ballettskolens dansekompani "Dancing With Style", meldt seg på.

- Hver dag i en uke fikk både gutter og jenter intensiv trening med en av verdens mest anerkjente ballettpersonligheter. Og etter at stølheten var overkommet, kunne alle kjenne de positive resultatene, forteller Siri Aarset Johansen.

Sammen med sine venninner var Eilen (11), Camilla (12), Aurora (11) og Julie (11) fra Årvoll de første til å ha ballettime med Pisarev. Alle var veldig spente og det rådet full konsentrasjon i timen fra start til slutt. Etterpå var konklusjonen klar; dette var kjempe gøy! Selv om tærne begynte å bli litt såre, var det ingen som ville ta av seg tåspissene før siste bevegelse var over.

- Spesielt inspirerende var det for guttene som var med på sommerkurset. Siden Theodor (8 år) fra Årvoll for et år siden begynte å trene ballett en gang i uka på Årvoll skole, har han hatt en plakat av Pisarev hengende på rommet sitt. Det var en stor opplevelse å få instruksjon av verdens beste danser (1995), og til høsten har han bestemt seg for å trene opp til 3-4 ganger i uken, forteller Irene Aarset.I tillegg til undervisning med Vadim Pisarev, ble det også undervist breakdance med ballettskolens breakdancelærer Morad Aziman, og elevene danset både ballett og breakdance på "Barneøya" på Kalvøya lørdag 18. august. På den måten fikk elevene vise frem det de hadde trent på i løpet av sommerskolen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse