ANNONSE
Annonse

Storo får Norges største kinosenter

Ivar Halstvedt i SF Kino og Andrew Cripps i IMAX EMEA, foran tomta som skal romme nytt kinosenter om to år. Foto: PRESSEBILDE

IMAX-kino, elleve saler og 2000 kinoseter. SF Kino slår på stortromma kliner til med Norges største kinosenter ved «Plantasjen-tomta» på Storo i 2017.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2015 kl 21:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

STORO: SF Kino og IMAX har ingått ett strategiskt partnerskap med planer om å realisere det som vil bli Norges største kinosenter. Senteret planlegges åpnet i løpet av 2017, får 11 saler, nærmere 2000 seter og skal bygges på Storo. Norges første digitale IMAX-sal blir kinosenterets storsal med Nordens største kinobilde.

– Med 11 saler og Norges første digitale IMAX-kino vil senteret ha et tilbud til alle kinoentusiaster og bli unikt i Norden. IMAX er verdens største digitale filmformat og innebærer at vi vil vise filmer på lerret større enn en låvevegg. Dette gjør oss i stand til å gi folk fabelaktige kinoopplevelser. Vi har verdens mest filmelskende publikum og vi vet at en digital IMAX-kino er etterlengtet! Med 11 saler kan vi også vise et bredt utvalg filmer parallelt og ha åpent hele dagen.

LES OGSÅ: Ingen er mer fornøyd med NAV enn folk i Nordre Aker

– I tillegg til en unik filmopplevelse vil publikum få komfort i en helt ny klasse, med brede stoler og stor benplass mellom radene. Publikum skal virkelig kunne nyte kinobesøket og vite at uansett hvilken film man vil se, så skal man kunne finne den på Storo Kinosenter! sier direktør i SF Kino Ivar Halstvedt, i en pressemelding.

Knutepunkt-kino

Kinosenteret på Storo vil bli liggende i nærheten av det som er Norges tredje største trafikknutepunkt og blir dermed lett tilgjengelig for folk fra hele Oslo-området, og ikke minst for en stor befolkning i nærområdet Nydalen, Sandaker, Grefsen og Kjelsås.

En stor del av Oslos befolkning vil dermed få kinosenteret på Storo som sin lokale kino.

LES OGSÅ: Mandag morgen kl. 06.30 er Skeid-gutta på trening

– Vi er opptatt av å gi folk et kinotilbud der folk bor. Derfor er vi veldig godt fornøyde med å kunne realisere drømmen om Oslos største kinosenter nettopp på Storo, i nærheten av boområder, hoteller, kafeer og butikker – og et av Norges største høyskoleområder med 10.000 BI-studenter. Området har gode parkeringsmuligheter, men vi er minst like opptatt av gode vilkår for syklister og gående, sier Halstvedt videre i pressemeldingen.

Han legger til at kinoanlegget vil ha universell utforming og være tilrettelagt for alle.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Utvider kinotilbudet

SF Kino, som inngår inngår i Nordic Cinema Group, har nylig overtatt driften av Ski kinosenter, og har også virksomhet i Bergen, Stavanger/Sandnes og i seks andre byer i Norge og bygger ny kino på Sotra med planlagt åpning i mai 2015.

Kommunalt eide Oslo Kino ble i 2013 solgt til Egmont-eide Nordisk Film Kino. Selskapet driver i dag syv kinoer Oslo, og en rekke kinoer andre steder i landet. Kinosenteret på Storo blir en konkurrent til de øvrige kinoene i Oslo.

Oslo fikk allerede på 1990-tallet en IMAX-kino på Aker Brygge. Den ble imidlertid lagt ned like etter årtusenskiftet. I dag holder Latter til i de gamle kinolokalene.

LES OGSÅ: 3000 nye boliger og 10.000 nye arbeidsplasser i Nydaen-/Storo-området

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse