Strikkemote: Alt er lov

Lindis Tynes og Maya Osvoll hadde tatt turen til samfunnshuset for å lære å hekle blomster.

Det var stor interesse da Sogn Husflidlag arrangerte strikkekafé på Sagene samfunnshus. Den minimalistiske perioden går mot slutten, nå er det lov å eksperimentere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2006 kl 14:52

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Sagene: - Jo mer du blander, jo bedre. Det skal være pynteknapper og blonder, og blanding av garntyper. Det finnes ingen grenser for hva du kan gjøre, forteller Lilly Brandal fra Bentes Boutique på Sagene.

Sogn husflidslag har sammen med forskjellige aktører i nærområdet planer om å arrangere strikkekafé fire ganger utover våren. Programmet første kvelden var å lære å hekle blomster.

Flere yngre strikker

- Veldig mange er interessert i å strikke. For ti år siden lå hovedvekten på aldersgruppen 50 til 80 år, men for cirka tre år siden forandret mye seg. Nå ser vi at den største strikkegruppen er fra 20 til 50 år, sier Brandal.

De voksne kundene er mest opptatt av å strikke pynteting på rundpinne. De blander glittergarn og smykker sammen på samme pinne, mens de yngre gjerne vil strikke noe som er enkelt. Det skal gå fort, men gjerne se vanskelig ut. De strikker ofte pannebånd med forskjellige farger.

- Jeg leste en artikkel om at menn i på Manhatten i New York møtes på strikkeklubb en gang i uken. Det synes jeg er veldig spennende, sier Brandal.

Mye barnetøy

Maya Osvoll og Lindis Tynes er to strikkeentusiaster som har tatt turen for å drikke te og lære å hekle blomster.

- Jeg begynte å strikke da jeg var åtte, så jeg har ikke hevet meg på strikkebølgen, sier Maya.

Begge to er småbarnsforeldre og formingslærere, og mener at det er mye nyttig man kan lage.

- Det blir mye barnetøy. Jeg har strikket genser, bukse, lue og selvføgelig sengeteppe. Det er jo det første man lager når man får barn, sier Lindis.

Akkurat nå strikker Maya en dinosaur-genser til sønnen.

- Det blir mer personlig, og barn må jo ha ull når de er i barnehagen. Dessuten blir det mye brukt, og det har affeksjonsverdi, sier hun.

Lindis holder på å strikke tøfler til seg selv.

- Det er et restegarnsprosjekt, smiler hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse