Studerer på stranden

Annerledes: Sikkert en litt annerledes opplevelse å studere i slike omgivelser...Utlån

Marie Stangeland studerer idrett på Bali. - Vi har mye praktisk undervisning på stranden, forteller 19-åringen fra Grefsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2007 kl 11:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Marie Stangeland (19) - helt til venstre - fra Grefsen studerer idrett på Bali, her sammen med Anita Bekken fra Elverum, og Anne-Marthe Skjelle fra Skiptvedt. foto: Utlån

Bali: Til sommeren er Marie Stangeland (19) fra Grefsen ferdig med førte års idrett grunnstudium på Bali.

- Flott å kunne kombinere studiene med en helt annerledes skoleopplevelse, treffe nye mennesker og få reise. Dette semesteret tar jeg idrett teoretisk, og mye av undervisningen skjer på stranda, forteller Marie - fra Gateway College på Bali.

Vil bli idrettsfysioterapeut- Hva jeg skulle studere etter videregående skole, er det lenge siden jeg bestemte meg for. Målet er å bli idrettsfysioterapeut. Men hvor jeg skulle studere, det var jeg usikker på. Sammen med en venninne dro vi ned på fjorårets utdanningsmesse. Muligheten til studieopphold først på Bali, og resten av grunnstudium idrett i Brasil etter jul, har blitt til virkelighet, sier Marie.

Bor på hotell

Mange av studentene bor på hotell under oppholdet, og Marie deler rom med tre andre jenter.

- Hotellet har også to flotte badebassenger. Likevel, det er jo ikke sånn at vi for det meste soler oss og bader. Det skjer mest i helgene når det er skolefri. Dagene ellers går med til det samme som man kanskje hadde gjort i Norge; studier, trening, vaske klær, handle osv. Men det blir ikke alltid middag på rommet - det er nemlig veldig billig på Bali. Middag på en flott restaurant koster kanskje 30 - 40 norske kroner, sier Marie.

Hjem til jul

Grefsenjenta drar hjem til Norge og Grefsen på besøk i julen.

- Jeg har fått mye mer hjemmelengsel enn jeg trodde. Nå gleder jeg meg til å treffe familie og venner igjen, og trene i skogen med en hund jeg passer innemellom. Bali er fint, men ikke det paradiset jeg trodde det var i utgangspunktet. Blant annet gleder jeg meg til den friske luften i Norge. Synes også det er lettere å være effektiv i Norge - ting går generelt litt kjappere der, sier Marie.

Brasil

Og etter jul er det Brasil neste.

- Undervisningsopplegget er lagt opp til at andre del av idrett grunnstudium - neste semester - skjer i Brasil. Da drar jeg til Cabo Frio - like ved Rio de Janeiro. Og det blir sikkert spennende å reise til et nytt sted. I tillegg har søsteren min, svogeren min, broren min med samboeren lovet å besøke med i Brasil. Det gleder jeg meg ihvertfall til, sier Marie.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse