- Sunt for kropp og sjel!

Miljøvernminister Helen Bjørnøy så ut til å kose seg.

Det mente miljøvernminister Helen Bjørnøy da hun åpnet de 23. Gaustadløpene på Gaustad sykehus i forrige uke. Og entusiasme, det var det mer enn nok av.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2006 kl 13:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tone Elisabeth Aspelund og Arild Maseng var begge med som ledsagere.

Se bildet større

Desiree Gjersing, Solveig Karlsen og Hege Trippestad fant tonen på gresset.

Gaustad: Lyden av mennesker som klapper i hendene til takten fra musikken følger hele veien til sceneområdet. Litt duskregn skremmer tydelig ikke deltagerne som sprudler av engasjement og pågangsmot.

- Friluftsliv er viktig for alle mennesker, også de med psykiske lidelser. Når man får rørt på kroppen er det lettere å takle ulike deler av hverdagen. Dermed kan livskvaliteten bedres på sikt, sier Bjørnøy.

Bryte barrierer

Rett bak står Desiree Gjersing, Solveig Karlsen og Hege Trippestad. De lar ben og armer jobbe fritt mens de smiler, ler og koser seg.

- Dette er jo kjempehyggelig. Man merker jo faktisk ikke at det regner litt, sier Gjersing mens tre nye steg innøves.

Gaustadløpene er en viktig del av Gaustaduka som er med på å bryte ned murer og barrierer knyttet til psykisk helse. For 23. gang stilte pasienter og ansatte innen psykisk helsevern på startstreken. For leder av Gaustadløpene, Toril Moe, var det det 17. året i sjefsstolen.

- Med rundt 1100 deltagere kan jeg jo ikke være annet enn fornøyd med oppmøtet. Til tross for været har aldri frafallet vært så lite som det er i år, og det er vi glade for. Dette er jo hovedsakelig basert på dugnadsarbeid og frivillig innsats så det er klart at ikke alt går helt knirkefritt, sier Moe.

Gav alt

På gressmatten foran scenen kryr det av nummerskilt og spreke deltagere i joggesko. Om ikke lenge skal det også konkurreres litt. Det dufter deilig av varme pølser i en nærliggende bod. Der står Bjørg og Turid med hver sin pølseklype.

- Ja, her er det bare å la seg friste. Pølser smaker godt det i litt ruskevær, humrer damene mens en av løpdeltagerne Oscar raskt lar seg overtale til en liten matbit.

I det første pulje stiller seg opp til start letter været litt. Og det legger på ingen måte en demper på stemningen.

- Nå er det bare å gi alt, smiler en ung mann mens han viser tommelen opp på startstreken.

- Ja, nå skal det tilbakelegges distanser, humrer sidemannen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse