ANNONSE
Annonse

Superstjerna og jubilanten vokste opp her

Superstjerna vokste opp her. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

La meg være ung!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2017 kl 12:06

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Det sang Wenche Myhre, for en del år siden. Og Når jeg blir seksogseksti… 15. februar fyller den folkekjære og evigunge artisten 70 år!

– Årene fra jeg var tre til jeg ble seks, bodde mamma, pappa, Reidar og jeg hos bestefar og bestemor på Torshov i Oslo. Bestemor pleide å gi meg brød med sukker på. Bestefar sang og spilte fiolin, fortalte jubilanten Wenche Myhre (70) i et større intervju i Vårt Land for en tid tilbake.

Wenche Myhre, 70 år 15. februar 2017. Foto: Tor Kvello

Til Kurveien

Så flyttet familien Myhre til Kurveien på Kjelsås.

Men den spreke jubilanten, som virkelig lever opp til den som tidlig god artist skal bli, må tidlig krøkes, rakk å ha sin aller første opptreden syv år gammel, i Sporveishallen på Bjølsen, før hun som nevnt, sammen med mor, far og storebror Reidar, flyttet «nordover»,

– Sangen og musikken har alltid vært en lidenskap, en gnist som ble tent allerede da jeg som sjuåring fikk opptre i Sporveishallen på Bjølsen, og fikk fem kroner i honorar, sier Wenche Myhre i Vårt Land-intervjuet.

Der avslører hun også at Nora Brockstedt var det store idolet hennes.

Den musikalske familien Myhre

Wenche Myhre fotografert under åpningen av kjøpesenteret i Vikaterrassen i 1964. Da var Wenche 17 år gammel. Foto: HENRIK ØRSTED/OSLO MUSEUM

Wenche reiste rundt og opptrådde med sin far og musikerbror Reidar, under navnet «Den musikalske familien Myhre».

Og fanbrevene kom til Kjelsås, i bøtter og spann.

– De ringte stadig fra Kjelsås postkontor hvor det hadde hopet seg opp med postsekker til Kurveien 47, forteller Wenche i intervjuet.

Hun forteller også om beinhard jobbing gjennom den flotte artistkarrieren, både i Norge og i utlandet. Videre at hun har tatt sjanser og kastet seg ut i ting, og aldri safet.

Popsenteret

Og hun holder koken, Wenche Myhre. Første fredagen i februar i år, var hun på Popsenteret på Grünerløkka, og fortalte om årene som tenåringsidol, i og utenfor Norge, og om sine mange år som profilert artist.

– Wenche Myhre ble oppdaget allerede som 13-åring i en talentkonkurranse på Chat Noir i 1960. Hennes første listeplassering ble Tenk så deilig det skal bli (1963) etterfulgt av blant annet La meg være ung som ruvet på hitlistene i 1964, står det i pressemeldingen fra Popsenteret.

Myhre er også en ettertraktet artist i Tyskland og har hatt flere hiter og sitt eget TV-show der. I 2011 ble hun tildelt hedersprisen under Spellemannsprisen for sin innsats som artist nasjonalt og internasjonalt.

Her kan du lese mye mer om Wenche Myhre og hennes karriere. Hun holder også konsert i Oslo Spektrum lørdag 18. februar.

Nordre Aker Budstikke gratulerer Wenche Myhre med dagen 15. februar!

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

 

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse