Svett på egenhånd

 

Elever ved Den Norske Balletthøgskole på Tøyen er snart klare med forestillingen "Svett av tanken" på Kjelsås.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2006 kl 10:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Tøyen: Koreografi, produksjon og planlegging har de ordnet selv. Fram mot forestillingene 27. og 28. april har elevene ved skolens pedagoglinje jobbet for å ferdigstille en fortelling inspirert av diktet "Reisen" av Halldor Skard.

– Det er et dikt vi fant da vi fortsatt var på idéplanet og ville finne inspirasjon som kunne brukes som en rød tråd. Halldor Skard er selv svært positiv til at vi bruker diktet hans, forteller en av danserne, Linda Engebretsen.

Sammen med 14 andre utøvere av jazzdans og moderne dans og samtidsdans i alderen 20-25 år har hun satt sammen en forestilling rettet mot unge voksne.

– Vi gleder oss enormt mye til å framføre forestillingen. Det er første gang vi har fått frie tøyler fra skolen og virkelig fått utfolde oss kunstnerisk. Det er særlig gøy fordi skoleåret ellers består av trening, trening og atter trening. Vi har møtt mange utfordringer, men alt har vært veldig lærerrikt og spennende, sier Engebretsen.

Forestillingen spilles torsdag 27. april og fredag 28. april kl 19.00 på Trikkestallen på Kjelsås. Og temaet? Å gå den veien hjertet vil.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse