Svetter for kunsten

Breakerne Chenno Tim (19), Trond Andrè Hansen (21), Mikkel Are Olsen (25) og Thomas Lægreid Gundersen (34) etter prøven i Trikkehallen. Foto: Elisabeth C. Wang

Hva skjer når man blander break og samtidsdans? Forestillingen CODAUng 2007: "Baller", som har urpremiere på Trikkehallen neste torsdag, gir svar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2007 kl 20:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Breakerne Chenno Tim (19), Trond Andrè Hansen (21), Mikkel Are Olsen (25) og Thomas Lægreid Gundersen (34) etter prøven i Trikkehallen. Foto: Elisabeth C. Wang

Kjelsås: På første benkerad i Trikkehallen sitter Odd Johan Fritzøe og gestikulerer kraftig med armene. Han har jobbet med forestillingen i fire år, men det var først da breakerne Chenno Tim (19), Trond Andrè Hansen (21), Mikkel Are Olsen (25) og Thomas Lægreid Gundersen (34) kom på banen at det ble full klaff.

På nett

- Dette med å sette break inn i en samtidskunstarena er annerledes og nyskapende på mange måter. Men det tok litt tid å bli kjent med gutta og føle at vi snakket samme språk. Break-miljøet er jo annerledes i forhold til det jeg har jobbet med tidligere, og det tok rett og slett litt tid før jeg følte at jeg var godtatt, smiler Fritzøe.

Med på laget har han også billedkunstner Torhild Berg og støymusiker Hild Tafjord. Og sentralt på scenen ligger et knippe små og store baller med lydinstallasjoner.

- Det er viktig at alle elementene danner en helhet og at alt stemmer med hverandre. Under prøvene i dag må jeg si at jeg virkelig likte det jeg så, og som du ser er jeg hele tiden "med" i forestillingen, selv om jeg sitter på publikumsraden, sier Fritzøe.

Fire menn beveger seg i et kammerspill om mot. Mot ukjente krefter, bevegelige mål og en uendelighet av sirkler, kretser og baner, slik beskrives forestillingen på nettsidene.

Intensiteten hos de fire breakerne er imponerende. Og man føler hele tiden at man suges inn i dette paralelluniverset av dans, bevegelighet, lyd og følelser. Sterke følelser.

- Jeg må innrømme at jeg helt i begynnelsen var et vrak mentalt, men nå har jeg det kjempebra. Selvfølgelig kjenner jeg at premieren ikke er langt unna, men jeg føler virkelig at vi har nådd svært langt allerede. Finjusteringene gjenstår, men det er helt overkommelig på det nåværende tidspunkt, sier han.

Svetter for kunsten

Breakerne er tydelig slitne etter en intens prøve i Trikkehallen. Også de føler at det de er med på noe helt unikt.

- Det er utrolig kult å få lov til å være med på dette prosjektet og få lov til å jobbe med så erfarne folk. Det krever mye, men er svært inspirerende, sier Hansen mens han og resten av gjengen haster ut døren.

Svette, men tilfredse med dagens prøve.

Forestillingen har urpremiere torsdag 27. september klokken 19.00 og spilles i tillegg fredag 28. september klokken 11.00 og 13.00 samt lørdag 29. september klokkken 15.00 og 18.00.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse