Synkende skip på Korsvoll

Lasse Schnell, regissøren bak Korsvoll skoles dramaforestilling om Titanic.

4.-klassinger som både skuespillere, musikere og dansere serverte en energisk og dramatisk versjon av Titanic-forliset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2008 kl 08:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

«Fiffen» fra 1.klasse fikk liv i valseføttene.

Se bildet større

Elevene på Korsvoll.

Se bildet større

Skroget på Titanic seiler sin egen sjø. Alle Foto: Anders Jørstad

KORSVOLL: Etter elevenes 14 dager med intensiv øving fyltes gymsalen på Korsvoll skole til randen av et forventningsfullt publikum i form av familie og venner, i forrige uke. Med lærer Lasse Schnell som regissør, har elevene vært innom både historie, matematikk og engelsk for å komme fram til resultatet.

– I forhold til matematikk har elevene for eksempel dratt rundt i nærområdet for å regne ut hvor mange fotballbaner det hadde vært plass til på Titanic, forteller Schnell.

– Og til historieundervisningen har elevene fått innblikk i skjebnen til de norske passasjerene, deriblant skuespilleren Arne Fahlstrøm.

Dansende klasseskiller

Historien starter med et frampek der en avisselger løper rundt med et førstesideoppslag om Titanics forlis. Deretter gir elevene et innblikk i klasseskillene om bord i dansens tegn.

Mens passasjerene fra 1. klasse svinger inn på dansegulvet i elegante kjoler og dresser til en stilfull vals, entrer passasjerene fra 3. klasse dansegulvet i slitte klær og slår an mer folkelig med hopping, klapping og "Yeah!"-roping.

Elevene trollbandt ikke bare publikummet med energisk dans. For når en servitørstab på 10 bukket høflig i takt, samt tjenere som lufter rikfolkets hunder på dekk, ble klasseskillene også skildret på humoristisk vis.

Isberget

Selveste Captain Smith uteble selvsagt ikke da det skjebnesvangre valget ble tatt. "Iceberg ahead", fortalte styrmennene som sto skulder ved skulder med den mye omtalte kapteinen på broen.

Deretter brølte alle de 82 elevene fra 4. trinn "ICEBERG AHEAD!" i kor – noe som fikk publikummet til å grøsse idet lysene sluknet like etter. Til vakker korsang av "Nærmere deg min Gud" faller elev etter elev ned på gulvet, på vei mot bunnen…

Informativ, sprudlende og dramatisk er ord som beskriver elevenes skildring av den dramatiske aprilkvelden i 1912 i Atlanterhavet. Og skuespillerne selv var strålende fornøyd med resultatet.

– Det har vært kjempemorsomt å jobbe med dette stykket. Og vi har øvd som bare det de siste to ukene, forteller Espen Angell-Hansen. Sammen med sine medelever, dro Espen opp på lærerværelset for å feire seg selv.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse