Syv utstillinger på syv dager

Bildet har kunstneren kalt «Torvmyr på Høgjæren».

For Kari Grasmo er kunsten en lidenskap. Det reflekteres i bildene hennes.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bildet er et av Grasmos nyeste kalt «Kvinneakt».

Se bildet større

Kari Grasmo ved det surrealistiske bildet «Energi» fra 1999. foto: elisabeth. c. wang

FRYSJA: – Jeg får nesten bakoversveis når jeg tenker på hvor mye jeg har malt. Tenk; bare her inne er det 600 til 700 malerier og 2000 tegninger. Det er utrolig når man tenker på det, smiler Grasmo.

Portrett til surrealisme

På døren inn i atelieret henger en liste over kjente personer som Grasmo har portrettert. Listen omfatter blant andre H. M. Kong Harald og tidligere ordfører, Albert Nordengen. Listen dekker allerede halve døren.

– Portrettsjangeren har jeg rendyrket, men det holder liksom ikke for meg å kun gjøre portretter over en lang tid. Det vil nesten bli som å sette meg i fengsel. For etter å ha malt et knippe menn med slips, synes jeg det er godt å forflytte meg til surrealismen. Når det blir for sprøtt flytter jeg meg videre til landskap, sier Grasmo.

Alt eller ingen ting

Hun svarer på klingende sørlandsdialekt, men kunne like gjerne valgt japansk. Frem til hun var 14 år bodde nemlig kunstneren med sin familie i Japan. Og det var nettopp her hun fikk sitt første malerskrin.

– Jeg har hele tiden hatt dette i meg at jeg ønsket å skape noe. Og gjennom de ulike kunstsjangrene fant jeg min vei, sier Grasmo.

– Ingen likgyldighet – Jeg har hatt 67 utstillinger, så dette er jeg vant til. Jeg lever jo også av det. Når det gjelder tilbakmeldinger fra publikum håper jeg på både ros og ris. Det gir jo noe viktig tilbake til meg. Det jeg frykter er likgyldighet. Det er det aller, aller verste, sier hun.

På hvite vegger

Det er i fellesrommet, rett under Grasmos aterlier at utstillingene skal ta form. Et rom kunstneren selv har stor tro på.

– Det er et flott rom, hvor jeg nylig har gitt veggene et strøk maling. Så nå er de hvite veggene klare for noe mer, avslutter hun.

Utstillingen åpner mandag og varer til 5. oktober på Frysja Kunstsenter. Se mer på : kunstnerens hjemmeside

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse