Hvem stikker av med 30.000?: Talentfinalistene klare til dyst

Basic Warning

De siste ukene har unge Nordre Aker-talenter fått vise seg frem på våre nettsider. Lørdag er det tid for den store finalen i «Nydalske Talenter».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.11.2008 kl 10:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Camilla Sandhaug Johnsen.

Se bildet større

Element Soul Crew.

Se bildet større

Hannah Mjåvatn (t.v.) og Mona-Jeanette Berntsen, vinnerne av henholdsvis Dansefeber og So You Think You Can Dance Scandinavia, opptrer i pausen under talentfinalen. De stiller også til nettmøte med våre lesere. Foto: TV Norge

NYDALEN: I går var siste mulighet for påmelding til talentkonkurransen «Nydalske Talenter».

– Det er talenter påmeldt innen alt fra musikk og dans, til fotballtriksing og poesi! sier Liv Husby, ansvarlig for konkurransen i Bydel Nordre Aker.

Flere unge talenter vil opptre i Studentenes Hus i Nydalsveien 15-17 førstkommende lørdag klokken 15.00. Vi tok en prat med noen av de finalistene som allerede har blitt plukket ut.

– Energi og bevegelser

Blant finalistene er hip hop-/ breakdansgruppen Element Soul Crew, som består av gutter og jenter fra Den Norske Balletthøyskolen (DNBS).

– Vi trener hver dag, så vi gleder oss veldig, sier Thea Åretun Svensson. – Vi satser ikke på å vinne, men vi synes det er veldig gøy at vi kom med til finalen i det hele tatt, sier hun.

De har allerede vært med på flere show, og lørdag vil seks av danserne opptre under finalen.

– Vi begynte alle med ballett, men så utviklet det seg og vi ble mer interessert i hip hop og break. Det er mye energi, bevegelser, og muligheter for triks i break og hip hop, forklarer Thea.

Plateklare 11-åringer

Blant de andre finalistene er Disen-bandet Basic Warning, som består av 11-åringene Jacob Øyre Gundersen, Peder Opland, Sondre Emmingsen og Bendik Brandal Erlandsen. Alle guttene går i 6. klasse på Disen skole.

– Vi har holdt på i ett år, vi øver hjemme i kjelleren hos meg, sier Jacob (11).

Bandet spiller rock, og lager all musikken sin selv. De gleder seg veldig til lørdag, og Jacob er ikke i tvil om hva de skal bruke pengepremien på 30.000 kroner til hvis de vinner.

– Da skal vi bruke pengene til å spille inn plate. Vi har studio klart, så det eneste vi mangler er penger, sier han.

Nysirkus

Camilla Sandhaug Johnsen (13) driver med tissue eller såkalt «nysirkus», i tillegg til ballett.

– Tissue er en slags gardin du klatrer i, og hvor du kan gjøre forskjellige triks og falle, sier Camilla, som på et av bildene på våre nettsider henger i spagaten opp ned i fargerike bånd.

Camilla begynte med tissue for litt over ett år siden, og lørdag vil hun vise mer av hva det ligger i begrepet «nysirkus».

– Det hadde vært veldig gøy å vinne, men det er nok veldig mange andre flinke i finalen, sier Camilla.

Her kan du se alle de andre påmeldte til talentkonkurransen.

Nordreakerbudstikke.no kommer tilbake med en fullstendig liste over alle finalistene onsdag.

Hannah, Mona og talentvinneren Tett På Nett!

Vinneren av talentkonkurransen vil møte Nordre Aker Budstikkes lesere til nettmøte rett etter finalen.

Tidligere vinnere av Dansefeber og So You Think You Can Dance Scandinavia, Hannah Mjåvatn og Mona-Jeanette Berntsen vil opptre under talentfinalen, og vil også ta seg tid til å svare på spørsmål fra våre lesere.

Du kan sende inn spørsmål til nettgjestene her allerede nå!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse