Tar et lokalt krafttak mot kreft

Sangfuglen Kaja Alfsen Fullman (foran) og de fleste Garderobefosilene. Alfsen skal være solist på visa Gabrielles sang fra filmen Så som i Himmelen.

Søndag 7. mars er det innsamlingsaksjon og konsert med lokale artister på Engebråten skole i forbindelse med Kreftforeningens landsomfattende innsamlingsaksjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 10:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Sangfuglen Kaja Alfsen Fullman (foran) og de fleste Garderobefosilene. Fullman skal være solist på visa Gabrielles sang fra filmen Så som i Himmelen.

ENGEBRÅTEN: Innsamlingen på Grefsen/Kjelsås starter fra Engebråten skole klokken 16.00, og det er behov for flere bøssebærere.

Gratiskonsert

På scenen etter avsluttet bøsseaksjon står Kjelsås skoles sangkor, ballett- og breakgrupper fra Ballettskolen, Markusklokker, rockebandet Basic Warning, elever fra Engebråten, Maridalen Trekkspillklubb og Garderobefosilene med solist Kaja Alfsen Fullman.

Drivkraften bak tiltaket er Jorid Haavardsholm som spiller i Garderobefosilene og er aktiv i NORILCO, en av de 12 pasientforeningene som er tilsluttet Kreftforeningen.

– Dette er andre året Garderobefosilene i samarbeid med Nordre Aker musikk- og kulturutvalg (NAMK) arrangerer Krafttak mot kreftkonsert, og vi håper arrangementet kan bli en tradisjon. Alle utøverne stiller gratis, og det er gratis inngang. Vi håper at alle som kommer, vil støtte aksjonen ved å handle i kafeteriaen, kjøpe lodd og legge penger på bøssene ved utgangen, sier hun.

I fjor kom det inn over 17.000 kr på en kveld, og Haavardsholm håper rekorden blir slått i år.

Lyst til å hjelpe til?

Har du lyst til å være med på en hyggelig dugnad som tar cirka halvannen time, kan du melde deg til på tlf. 948 41 428/913 22 174, eller møte opp direkte på Engebråten skole kl. 16.00.

Hvis du vil bake kake, kan du ta kontakt på 913 22 174.

– Vi setter stor pris på alle de frivillige som stiller opp. Uten de frivillige hadde vi ikke hatt noen innsamlingsaksjon. Kreftforeningen er derfor dypt takknemlige for alle slike tiltak!", forteller aksjonsleder Tine Eggan.

Krafttak mot Kreft er kreftsakens årlige innsamlingsaksjon. Hver eneste krone går uavkortet til kreftforskning. Tall fra Kreftregisteret (2008) viser at to av tre med kreft overlever. For 40 år siden overlevde tre av ti.

I år skal pengene gå til utprøvende kreftbehandling. Dette er helt ny behandling med nye preparater og metoder for kreftpasienter som har prøvd alt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse