Tåsen leder an 17. mai: Se hvor din skole går i barnetoget!

Tåsen skole jubilerer, og selvfølgelig er skolekorpset en del av feiringen når skolen går først i barnetoget 17. mai. Her er et utvalg bilder av korpset, hentet fra skolens jubileumsbok. FOTO: HANNE JONASSEN/TÅSEN SKOLEKORPS

Tåsen skole feirer 100 år og får plassen aller først i barnetoget i Oslo sentrum i bursdagsgave. Sjekk hvordan resten av Nordre Aker-skolene skal gå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2016 kl 13:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Tigerstaden drill
Se video av Tigerstaden drill, her fra 1. mai-toget i år.

OSLO: Tre osloskoler fyller 100 år i 2016: Tåsen, Ila og Vetland. Men det er vår egen Tåsen skole som får æren av å gå helt foran i barnetoget opp Karl Johans gate på nasjonaldagen.

Aller først i toget går riktignok Forsvarets Stabsmusikk, deretter kommer ordfører Marianne Borgen sammen med byrådsleder Raymond Johansen, Oslo kommunes 17. maikomité og ledelsen i Utdanningsadministrasjonen i Oslo.

Deretter følger i alt 119 skoler, ifølge Utdanningsetatens nettsider.

Tåsen hos Wergeland, foran Stortinget og i Rådhuset

– Det er klart vi er spente. Det er en stor ære og veldig morsomt, sier rektor John Myrlund ved Tåsen skole, til Nordre Aker Budstikke.

Han forteller at nesten alle skolens 760 elever skal delta i toget.

På grunn av 100-årsfeiringen blir det ikke noe morgenarrangement på Tåsen skole i år. Klokken 8 deltar nemlig elever fra skolen på en markering ved Henrik Wergelands grav på Vår Frelsers gravlund.

– Elevrådslederen vår skal holde tale, og et kor skal synge, sier rektpr Myrlund.

Klokken 9 skal elever fra 3. trinn synge i forbindelse med et arrangement foran Stortinget. Deretter starter barnetoget klokken 10, før det arrangeres en mottakelse for 100-åringen i Rådhuset.

NB! Kom i 17. mai-stemning: Sjekk ut video med Tigerstaden Drill over/på siden av denne saken!

Her er rekkfølgen for skolene fra Nordre Aker

Ti Nordre Aker-skoler deltar i barnetoget i år, i tillegg blir nok mange Ullevål-ungdommer å se i toget med Marienlyst ungdomsskole. Etter Tåsen blir den neste Nordre Aker-skolen i toget Berg, som siden 2013 har vært barneskole. 90-årsjubilanten Ullevål skole går som nummer 14.

Kjelsås og Maridalen skoler deltar i år ikke i barnetoget i sentrum. Det gjør heller ikke de videregående skolene Nydalen og Blindern.

 • Tåsen skole – 1
 • Berg – 13
 • Ullevål – 14
 • Disen – 32
 • Grefsen – 33
 • Engebråten – 34
 • Nordberg – 59
 • Korsvoll – 61
 • Morellbakken – 71
 • Kringsjå – 72
 • Marienlyst (der mange Ullevål-elever går på ungdomsskolen) – 92

Her finner du lenke til Oslo kommunes nettsider med rekkefølgen over alle osloskolene som går i barnetoget i byen (ekstern lenke).

LES OGSÅ: God stemning da dagens rektor ville ta selfie med 65-årsjubilantene: – Hva en selfie er? Vi er på internett alle sammen. Tror du vi er helt dumme i hodet, eller?

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse