Tatt av regnet

 

Forbudt kjærlighet, maktkamp og fossende regn under Maridalsspillet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.09.2009 kl 14:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

regnet nesten bort på premieren torsdag kveld, men mange trosset været og fikk med seg stemningen! Foto: Anders Jørstad

MARIDALEN: Det grå, ufyselige været fremhevet mystikken idet publikummet langs skogsstien på vi mot kirkeruinene støtte på spøkelser fra fortiden. Og i høstmørket var korsbærere, engler og mannen med ljåen enkelte man måtte passere.

Se flere bilder her

Forbudt kjærlighet

Fra tribunen ble publikummet tatt med på en reise tilbake til midten av 1300-tallet og tiden da kirken sto som det øverste symbol på skikk og bruk. Dette er noe bondesønnen Jon Ogmundsson (spilt av Morten Svartveit) får erfare da presten Sira Lars (spilt av Terje Strømdahl) oppdager hans kjærlighetsforhold til søskenbarnet Marit (spilt av Hedda Sandvig).

Raskt overskygges det forbudte kjærlighetsforholdet av bøndenes konfliktfylte forhold til kirken. Bonden Osmund Sveinsson (spilt av Karl Sundby) stempler kirken som fut og en dramatisk maktkamp med våpen og blod følger.

Fortjener Oscar

At skuespillerne

— så vel amatører som de profesjonelle

— levde seg så inn i rollene uten en eneste mime til det konstant fossende regnværet, fortjener et par Oscar-statuetter i seg selv.

Scenografien og omgivelsene rundt var det heller ingen ting å utsette på. Omringet av skogskledde åser og Maridalsvannet bak scenen, var det bare et par passasjerfly i innflygningssonen til Gardemoen som skurret med middelalderstemningen.

Riddere som bauter seg fram på hestene forbi et titall smårollinger gjorde også inntrykk, og viste at uteteater ikke er som vanlig teater

— enten under fullmåne eller fossende regnvær.

Maridalsspillet blir spilt til 8. september, og du finner informasjon om stykket her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse