Torsdag tennes lysene igjen

Treet er på plass for andre gang. 1. desember blir det lys i det, med gløgg, korsang og hygge for alle som vil være med. FOTO: ASTRI ÅMELLOM BRØTO/SIO

I fjor lanserte Studentsamskipnaden ny juletradisjon på Kringsjå. Men skal noe bli en tradisjon må det gjentas. Derfor tennes julegrana – også i år – i studentbyen 1. desember.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.11.2016 kl 12:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Det skjer altså torsdag 1. desember klokken 16.00 i Kringsjå studentby. Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) inviterer studenter og naboer til en koselig førjulsstund.

Gikk du glipp av de mange julegrantenningene første søndag i advent, eller vil ha enda med julestemning, har du altså muligheten nå.

Se bildet større

Trond Bakke, direktør i SiO Bolig, øsnker velkommen. FOTO: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

– Vi vil skape en levende studentby med sosiale og inkluderende aktiviteter utendørs gjennom året. Vi hadde julegrantenning første gang i fjor og det ble så godt mottatt at vi gjør det igjen, sier Trond Bakke, direktør for SiO Bolig.

LES OGSÅ: Se hvordan det gikk da den overdimensjonerte Jansrud-løpa ble satt opp i Athletica Domus

Barnehagene synger

Med gløgg, pepperkaker og stemningsfull korsang vil SiO skape hyggelige muligheter til å møtes utendørs.

Barn fra SiO-barnehagene på Kringsjå synger under arrangementet. Det gjør også acapellakoret Oslo medisinske pikekor (OMP), som består av studenter fra medisin, odontologi- og ernæringsstudier ved Universitetet i Oslo.

LES OGSÅ: Dette holder Kringsjå-studentene våkne om natta

Se bildet større

Slik så det ut da julegrana ble tent på Kringsjå 1. desember i fjor. FOTO: ASTRI ÅMELLOM BRØTO/SIO

Utvider studentbyen

SiO Bolig har 2300 studentboliger på Kringsjå. SiO er nå i gang med byggingen av 1500 nye studentboliger i massivtre, og samtidig jobbes det med en plan for uteområdene.

Her kan du se hvordan den nye studentbyen blir, og video fra da første spadetak ble tatt i høst!

SiO Barnehage har tre barnehager på Kringsjå.

Arrangementets Facebook-side finner du her. Så langt har nesten 700 mennesker meldt sin interesse for arrangementet. Og hva er det man sier; tre ganger så er det en tradisjon? Kanskje har SiO greid det allerede etter to år.

Fakta om SiO:

  • SiO tilbyr velferdstjenester til 65 000 studenter.
  • 26 læresteder er knyttet til SiO – Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus
  • SiO Bolig har 2300 studentboliger på Kringsjå, totalt har SiO 8400 studentboliger i Oslo og Akershus. Kringsjå skal utvides med inntil 1500 studentboliger de neste årene.
  • SiO Barnehage har tre barnehager på Kringsjå. SiO Barnehage er spesielt tilrettelagt for studentforeldre, blant annet med eksamensgaranti og tilbud om lørdagsbarnehage i eksamensperiodene.
  • SiO Foreninger tilrettelegger for studentforeninger, slik at studentene skal ha sosiale møteplasser. Det er rundt 450 studentforeninger i Oslo.

LES OGSÅ: Kringsjå-utbyggingen skaper hodebry for foreldrene: – Bilene stopper ikke for skolelevene i fotgjengerovergangen

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse