ANNONSE
Annonse

Trener folk på Korsvoll nok? Og hvorfor er det så moro med latter?

Hvor mange kildesorterer på Korsvoll og hva er best av kjøpt eller hjemmelaget mat? Dette, og mye mer har, har Korsvoll-elevene forsket på.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2016 kl 09:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL: Korsvoll skoles første Hvorfor det, en forskerutstilling arrangert av foreldre for barn, ble holdt på søndag.

35 prosjekter

Hele 35 flotte forskningsprosjekter ble presentert, med én til tre deltagere på hvert prosjekt. Alle fra 8 til 13 år ved skolen var invitert til å delta.

SE MANGE FLERE BILDER HER

– Arrangementet er utviklet av Ruth Aga og er et PROFORSK-prosjekt for Norges forskningsråd med støtte av Sparebank Stiftelsen DNB, forteller primus motor Cathrine Darre i prosjektet.

Primus motorer Nasjonal Hvorfor Det-initativtager Ruth Aga (til venstre) og lokal primus motor for Korsvoll Skole, Cathrine Fragell Darre. Foto: ERLEND SCHEI

Hun fortsetter:

– Korsvoll skole sitt arrangement har vært arrangert av en engasjert foreldregruppe som har vært så heldig å få sitt arrangement støttet av Olav Thon-stiftelsen. Dette sikrer flere år med forskerutstilling på Korsvoll skole.

Andre sponsorer er Korsvoll skole og FAU, Lions Club Oslo/Nordberg, Akademiet for yngre forskere, Nysgjerrigper/Norges forskningsråd og Forskerfarbrikken.

Stinn brakke på korsvollelevenes forskerutstilling søndag. Foto: ERLEND SCHEI

Mange prisvinnere

Det ble mange prisvinnere på søndag. Og ikke minst ble premiene delt ut av rektor Kathrine Malme.

SE MANGE FLERE BILDER HER

– Det ble et vellykket arrangement med utrolig mange flotte forskningsprosjekter, forteller Darre videre.
 

Vandrepokalen

Den gikk til Sølvi og Stella, de er begge elever på 6.trinn. Begrunnelsen fra dommerne er følgende:

«Vinnerne utmerket seg med god metode, fin presentasjon og engasjert formidling av et morsomt forskningsprosjekt. Vinnerene har laget en morsom undersøkelse for å få svar på et spørsmål mange av oss lurer på; nemlig hvorfor latter er morsomt.»

The winners are.....Latteren satt i alle fall løst hos dagens vinnere: Sølvi Stueland og Stella Haagensen. Foto: ERLEND SCHEI

SE MANGE FLERE BILDER HER

Vinneren av 6. trinn

Det ble Adam.

«En stor og grundig undersøkelse, flott og engasjert presentasjon. Klart formulert prosjekt der forskeren har satt seg godt inn i relevant bakgrunnsmateriale rundt treningsvanene til voksne og barn på Korsvoll. Trener voksne og barn på Korsvoll nok, og hvem trener mest?»

Vinneren av 5.trinn

Thea og Julie forsket på Hvorfor farger.

«Elevene har lagt ned mye arbeid og flid i forskningen sin. De har gått grundig til verks og har samlet inn store meneder data. Temaet er interessant og fargerikt, ifølge dommerne.»

Julie og Thea ble vinnere på 5. trinn med sin forskning på farger. Foto: ERLEND SCHEI

LES OGSÅ: På Teknisk museum stiller de ut elleve fremtidsoppfinnelser, laget av barn. Se de smarte løsningene de har kommet opp med!

Vinnerne av 4.trinn

Ble Tuva og Molly, som har laget en flott presentasjon av et morsomt og originalt spørsmål: Hva er best av hjemmelaget og kjøpt mat?

«De har gjort en grundig og omfattende undersøkelse, med både åpen og blind testgruppe for både barn og voksne. Konklusjonen er interessant og litt avslørende: Voksne synes at hjemmelaget er best, men bare når de vet at det er hjemmelaget, skriver dommerne.»

Vinneren av 3.trinn

Andreas har levert et selvstendig og veldig godt gjennomført prosjekt.

«Han har undersøkt hvor mange som kildesorterer i gata hans. Han har sett på kvaliteten i gjennomføringen av sorteringen. Slike lokale undersøkelser er viktig for sammen komme videre til et bedre resultat for alle.»

Elias var særs fornøyd med å stikke av med publikumsprisen og dagens største premie for sin Gepard-forskning. Foto: ERLEND SCHEI

LES OGSÅ: Men slik så det ut på Korsvoll da søppelbilene glimret med sitt fravær i 3,5 uker
 

Publikumsprisen

Den gikk til Elias på 3.trinn, med prosjektet Hvorfor er geparden så rask?

SE MANGE FLERE BILDER HER

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse