Trinn for trinn!

Forrige tirsdag feiret også Nordre Aker «Dansens dag». Her er danseglade barn fra bydelens barneskoler i gang på Frysja med instruktør Leonard Jackson (foran). Foto: Utlån

Lokale sjetteklassinger skapte et forrykende danseshow da bydelen arrangerte «Dansens Dag».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.05.2008 kl 11:52

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

FRYSJA: I samarbeid med skolene i bydelen og Aktivum treningssenter markerte bydel Nordre Aker Dansens Dag tirsdag 29. april, med en stor forestilling der rundt 200 sjetteklassinger deltok.

Hadde trent

Elevene hadde fått øve sammen med instruktør Leonard Jackson noen uker før arrangementet. Ikledd grønne trøyer møttes de dermed til en felles opptreden ved Brekkedammen i forrige uke.

Prosjektet er en del av den lokale satsingen på Den kulturelle skolesekken i bydel Nordre Aker. I tillegg til elevene opptrådte dansegrupper fra Aktivum som en del av markeringen.

Har blitt en tradisjon

Dansens Dag har blitt feiret i Norge i åtte år, og er en felles dag for dansere på alle nivåer og innen alle sjangere.

I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, UNESCO, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Deres ønsker for denne dagen er at dansekunstnere verden over skal fokusere på alle danseformer, feire kunstformen og krysse alle politiske, kulturelle og etniske grenser. Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727-1810) som regnes som grunnleggeren av moderne ballett.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse