ANNONSE
Annonse

Trollfest på Trollvann

Axel (5) fra Humlen Montessorribarnehage på Vettakollen.

Furuholmen Friluft startet i år og har hatt rundt 500 barn fordelt på vår- og høstsemesteret. Sist uke ble det arrangert en real trollfest.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2009 kl 10:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TROLLVANN:

— Barna har vært på Trollvann en dag i uken som et tillegg til sin vanlige dag i barnehager og SFO'er. Barna kommer fra 20 ulike barnehager og skoler og blir hentet og levert med buss. Vi har blant annet hatt barn fra Frogner, Vettakollen, Bestum, Ullern og Sollerud, sier daglig leder av Furuholmen Friluft, Kristin Furuholmen.

— Gleden ved å leke ute

Ni voksne instruktører, de fleste med lang erfaring fra blant annet Skiforeningen, tar del i lek og læring ved Trollvann.

— I dagens PC- og TV-styrte verden trenger barna hjelp til å gjenoppdage gleden ved å leke ute. Målet med friluftsskolen er at barna skal få et nærmere forhold til naturen ved at vi bruker utemiljøet som ramme for lek og læring. Det pedagogiske opplegget retter seg særlig mot tre områder: Utvikle motorikken gjennom bruk av kroppen i naturen, praktisk læring om dyr og planter og stimulering av fantasien gjennom fortellinger og egen kreativitet, sier Furuholmen.

Trollskulpturpark

Programmet ved Trollvann varierer betydelig mellom vår og høst.

— I høst har vi blant annet satt opp gapahuk, lært karttegn og gjennomgått en enkel orienteringsløype. I tillegg har vi laget en trollskulpturpark, spikket og klatret i vårt eget taueldorado, sier hun.

Spydkast og trolldans

Sist uke, i anledning avslutningen på høstsesongen, ble det arrangert trollfest hvor både barn og instruktører opptrådte.

— Barna enten var eller ble utkledd som småtroll her oppe hvor vi hadde trolldans, bål med grilling av pølser, tautrekking, taubane og spydkast. Ekstra morsomt i år var det at flere barnehager hadde laget egne trolldikt og sanger. Så vi hadde det rett og slett veldig morsomt alle sammen. Vi gleder oss allerede til våren hvor vi starter i uke 19, sier Furuholmen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse