FN-dag på Tåsen

Tror salget går strålende!

– Håper noen jeg kjenner kjøper bildet, sier Sverin. Kristin Tufte Haga

Tåsen barnehage tok FN-dagen på alvor – og ungene hadde stor tro på salg av egen kunst.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2009 kl 15:20

TÅSEN: Allerede tidlig på formiddagen var det «stinn brakke» i samlingsrommet i Tåsen Barnehage; engasjerte og ivrige unger fra Bjørnehiet, Trollstua, Klatremus, og Ekornbarna var på plass. Og med gitar, allsang og et lite «foredrag» om Nepal og gutten Omis, som barna har blitt kjent med gjennom FN-forberedelsene, var markeringen i godt i gang.

Salg av egenkunst

Senere på dagen hadde barna invitert foreldre, søsken og andre til FN-buffet, og med salg av barnas egen kunst; flotte bilder mm. Inntektene går blant annet til barnehjem og opplæringssentre i Nepal.

— Jeg tror det kommer mange, og jeg tipper vi selger for masse penger

— kanskje 40 tusen til sammen, håper Uma (5), som derimot er godt fornøyd hvis hun får solgt sitt eget «FN-tre» for rundt en femtilapp.

Severin (4) synes det er litt lite, og at kr 100,- er akkurat passe for sitt bilde.

— Og så håper jeg at noen jeg kjenner kjøper bildet da! Så kan det henge hjemme hos meg selv!

— Ja

— jeg håper at mamma og pappa kjøper bildet jeg har laget, sier Anna (4).

Helst flere FN-dager

Barna kunne godt tenke seg flere FN-dager, og er enige om at det er har vært morsomt å gjøre alle forberedelsene til dagen. Og ikke minst har de fått tips om hvordan man kan lage julegaver.

— Men så er det jo fint da

— å lage og selge ting, og så gi pengene til andre som er fattige, sier Mika (4). Og det er Uma, Severin og Anna helt enig med Mika i.

Mika og Uma kunne også godt tenke seg å ta en tur til Nepal, men Severin og Anna er ikke helt sikre på det.

Maten

— Men aller, aller mest

— så gleder jeg meg til maten i ettermiddag. Egentlig liker jeg spagetti med kjøttsaus best, men det er jeg ikke sikker på om vi får?. Men det bli visst kaker også!, sier en spent og muligens sulten Mika.

LES OGSÅ: FN-dag på Kringsjå

Nysgjerrighet, empati, solidaritet

— I år har vi valgt å følge Foruts Barne Aksjon 2008-2010, og ungene har blitt kjent med Omis fra Nepal. Omis bodde tidligere på gaten, men bor nå trygt og godt på barnehjem, forteller styrer Mariann Dingstad.

— Gjennom dette prosjektet lærer ungene om barn i Nepal og under hvilke forhold de lever. Målet er å skape blant annet nysgjerrighet, toleranse, empati, vennskap og solidaritet, sier Dingstad, som også gleder seg til resten av dagens FN-samling og kunstsalg.

— Dette har barna jobbet mye med. Pengene går blant annet til barnehjem og opplæringssentre som drives av FORUTs samarbeidspartner i Nepal, CWIN, forteller styreren.

Om Uma fikk rett i sine ganske så ambisiøse spådommer om 40.000 kroners FN-salg i Tåsen Barnehage, vites ikke. Men at det var mye fint å få kjøpt, er det ingen tvil om.

SE BILDER FRA FN-DAGEN HER!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon