Tur-o sesongen igang

Turorientering egner seg for alle: Her er det Katrine (2,5 år) som stempler på en Stifinnerpost Foto: Snorre Veggan

I 40 år har Nydalens Skiklubb arrangert turorienteringsopplegget Stifinner'n. Søndag startet en ny sesong med åpningsdag på Sognsvann.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.04.2007 kl 09:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Sognsvann: Turorientering går ut på å finne poster i terrenget ved hjelp av kart og kompass. Postene henger ute i perioder og kan besøkes når som helst på døgnet. Felles for alle postene i Stifinner'n er at de ligger litt utenfor allfarvei. Mang en deltaker har derfor fått oppdage mange mindre kjente idyller i Marka. Siden Stifinner'n startet i 1968, har mer enn 50.000 personer tatt med seg kart og kompass og forsøkt å finne et eller flere av de oransje og hvite postflaggene.

- Det er mange av de samme traverne som kommer igjen hvert år, forteller Terje Sundberg. Sundberg er en av ildsjelene som sørger for at postene henger på riktig plass når turorientererne kommer på besøk.

Totalt henger nå 70 av Nydalen SKs poster i skogen mellom Sognsvann og Kikut, men flere skal det bli. I mai henges tilleggspostene ut og til høsten kommer nye poster. Vanskelighetsgraden på postene varierer og Stifinner'n brukes derfor av både barnefamilier, pensjonister og o-løpere som trener til konkurranser.

Været på søndag var av den gråe sorten, med regn i strie strømmer. Likevel møtte flere opp for å kjøpe årets konvolutt med kart og inntegnede poster. Noen prøvde seg på de fem startpostene som henger rundt vannet, mens andre tok turen lenger innover i Marka.

Selv om været var begredelig, så mener Sundberg det har vært dårligere før.

- Det har hendt at det har ligget snø i terrenget på åpningdagen. Da er det ikke lett å få hengt ut postene, humrer han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse