ANNONSE
Annonse

Tuva i semifinalen: – Kjører på med alt som er godt

Tuva Listau, fra Storo, gikk videre etter den første uka i Kakekrigen. Mandag starter semifinalerunden. Foto: DISCOVERY NETWORKS

Tuva Listau fra Storo har kommet til semifinalen i Kakekrigen på FEM. Hun har bevist at det ikke trenger å være en begrensning med en mage som ikke tåler vanlige ingredienser.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2017 kl 11:48

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

STORO: – Du har jo litt rockabilly-look. Jeg føler du er glad i USA, sier Kakekrigen-programleder Fridtjof Nilsen til Tuva, i klippet fra semifinalerunden som starter på FEM mandag.

– Ja, musikk og stilmesig i alle fall, svarer Tuva, men innrømmer at amerikanske kaker har hun lite greie på.

Gikk videre

I semifinaleuken er det de fire ukesvinnerne, samt en wildcard-deltager som dommerne velger, som konkurrerer om to plasser til finaleuken i tv-programmet.

Semifinalistene, fra venstre: Tuva Listau, Silja Kristianne Uteng, Glenn Ivar Husom, Hilde Marie Movafagh og Solfrid Larsen Thygesen. Foto: DISCOVERY NETWORKS

Tuva Listau, bosatt på Storo, kom seg helskinnet gjennom første runde av Kakekrigen. Det til tross for at hun har en utfordring på kjøkkenet som gjør at hun stiller med et «handicap». Hun har en kronisk magesykdom, og kan ikke spise en rekke vanlige ingredienser.

Men at det er et hinder, vil Tuva, som er brudekjoledesigner til daglig, ikke gå med på.

– Det finnes mange gode løsninger også for dem som ikke tåler vanlige ingredienser. Det er litt dyrere og litt mer jobb, men det er slett ikke umulig å lage god mat likevel, sa hun til Nordre Aker Budstikke før første runde av serien.

Alternativt kakemel

Når USA er tema i semifinalen, velger Tuva å bake en hyllest til venninnen Ingvild.

Tuva Listau. Foto: DISCOVERY NETWORKS

– Det var hun som lærte meg at å bake med alternative ingredienser går helt fint, sier Tuva.

Hun baker derfor en brownie ostekake.

– For jeg tenker at i USA så er «more is more», så da kjører vi på med alt som er godt, sier Tuva, og legger til:

– Brownie kan du fint lage uten de tingene jeg ikke tåler, så det er en super base. Så får vi bare klatte på med litt mer 'american stuff', med litt sånn ostekake og bringebærkrem, sier Tuva, og forteller at hun bruker rismel istedenfor hvetemel.

– Og det funker kjempefint i brownie!

LES OGSÅ: Mor og datter fra Grefsen bygget helt nytt bad på 48 timer – i TV2s «Sommerhytta» i Solvang kolonihage

Vil inspirere

Tuva har ett klart mål med deltakelsen i Kakekrigen:

– Da jeg ble oppfordret til å søke tenkte jeg at hvis jeg kan inspirere og påvirke om så bare ett menneske i Norge med kronisk sykdom eller allergi til å bli trygg på kjøkkenet, så er jeg superfornøyd, sier hun.

Hvordan resultatet blir, og hvilke tilbakemelding Tuva får fra dommerne, matjournalist Monica Csango og stjernekonditor Sverre Sætre, kan du se på tv mandag kveld klokken 20.30.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse