UKM: – Vi koser oss på scenen og får gjøre det vi vil!

KJEMPEGØY!: Dansegruppa X-the future fikk særdeles mye jubel da de avsluttet årets UKM. Med 20 dansere på gulvet ble det nødt til å bli mye energi i salen. FOTO: Janina Lauritsen

Både deltakerne og publikum storkoste seg på Cosmopolite scene under årets UKM.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2018 kl 14:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TORSHOV/NORDRE AKER: UKM (Ung kultur møtes) ble arrangert på Cosmopolite scene 14. og 15. mars.

For tredje gang slo bydelene Nordre Aker, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene seg sammen for å arrangere UKM (Ung kultur møtes).

Programmet gikk over to dager og bestod av 34 sceneinnslag og en kunstutstilling. Det var stor bredde i programmet, med alt fra ukulele og dans til punk.

Se bildet større

PUNK: Bandet Hudkreft gikk videre til landsfestivalen forrige gang de var med på UKM FOTO: Janina Lauritsen

– Dette er gøy!

Punk-bandet Hudkreft deltok på UKM for andre gang. Forrige gang var de så heldige å komme helt til landsfestivalen til UKM.

– Vi har hatt det kjempefint! UKM samler folk og innslagene er veldig varierte. Jeg syns det er veldig gøy! sier Roksanna Niebrzegowska (17).

– Hvorfor heter dere Hudkreft?

Roksanna ler mens hun prøver å forklare hvor navnet kommer fra – hun var nemlig ikke med da bandet fikk navnet sitt.

– Jentene var på musikkleir. Der hadde de en ukulele med et stygt mønster, så de tegnet på den med tusj. Så begynte de å tegne på hendene sine også, og da sa folk «haha, dere får hudkreft av det!» Så ble det en «intern joke».

Se bildet større

HUDKREFT: Roksanna FOTO: Janina Lauritsen

Dansegruppa X-the future fikk særdeles mye jubel da de avsluttet årets UKM. Med 20 dansere på gulvet ble det nødt til å bli mye energi i salen.

– UKM er kjempegøy! Det er veldig gøy å danse! Dette er andre gang vi er med på UKM, men forrige gang var vi for unge til å gå videre. UKM er så gøy fordi vi elsker å danse, vi koser oss på scenen og vi får gjøre det vi vil! sier jentene og guttene (12-13) ivrig.

UKM er ingen konkurranse

Janko Radovanovic har nettopp fullført sin tiende UKM som lokalkontakt for Nordre Aker.

Han forteller at det har vært en del endringer siden han begynte. Nordre Aker UKM er slått sammen med tre andre bydeler, og UKM står ikke lenger for "Ungdommens Kulturmønstring".

– Vi har hele veien jobbet med å ikke ha for mye fokus på konkurranse-delen, men på å vise at vi er en arena hvor alle som driver med forskjellig type kust og er mellom 13 og 20 år kan vise seg frem. Og vi er en arena hvor ungdommer støtter hverandre og lærer noe av hverandre. Dette har vi absolutt lykkes med i år. Både på onsdag og på torsdag sto ungdom fra alle de fire bydelene sammen på scenen, danset sammen og delte glede av å være sammen, sier han.

Etter mønstringen fikk alle deltagerne snakke med fagpanelet og fikk konstruktive tilbakemeldinger. Nordre Aker Budstikke kommer tilbake med hvem som går videre til fylkesmønstringen.

Se bildet større

JAZZ: Kajo og Phillip FOTO: UKM sentrum/nord

Se bildet større

SANG OG GITARSPILL: Marius Segerberg FOTO: UKM sentrum/nord

Se bildet større

SANG: Karin Gjørv FOTO: UKM sentrum/nord

LES OGSÅ:

Husker du? Uhørt sjarmbombe videre i UKM!

«Nye» Trollvann og Grefsenkleiva er i gang - se planene her!

Siri skal være ballettdommer

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse